Broccoli med ryggbiff

Ett enkelt och smakrikt recept som tillagas med ryggbiff eller något liknande. Här gifter sig såsen med ryggbiffen och det är ett enkelt och väldigt gott recept som du snabbt slänger ihop! Ingredienser och tillagningssätt för broccoli med ryggbiff hittar du under bilden. Antingen äter du broccoli med ryggbiff som en av många små rätter eller så serverar du med ris eller nudlar för en full måltid.

INGREDIENSER

Räcker till 3-4 portioner

500 gram ryggbiff i tunna skivor

2-300 grams broccolibuketter och en skivad morot

4 msk Lee Kum Kee Premium Oyster Sauce

Ca 2 msk mat eller rapsolja

Gör så här

1, Marinera köttet i 2 msk ostronsås

2, Blanchera broccolin och morötterna i 2 minuter, och låt det sen rinna av. (Blanchera, koka upp i 2 minuter och skölj sedan av i iskallt vatten och låt rinna av)

3, Stek köttet i olja i 2 minuter.

4, Tillsätt grönsakerna och 2 msk ostronsås och låt det koka i 2 minuter.

Smaka av med salt och svartpeppar.

5, Servera med ris eller nudlar.

Recept och bild Malin Nordblom
YouTube https://www.youtube.com/channel/UC54wSKvpDghbvbU7hCIXu9A
Instagram https://www.instagram.com/fabfoodieswede/
Mail fabfoodieswede@hotmail.com

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

3 Comments

 • Utopiaman 4 februari, 2019 at 20:31 Reply

  Very inspiring recipe I might try it at home!

  • Fabfoodieswede 4 februari, 2019 at 20:33 Reply

   You should! It is so easy;) You can add a touch of pepper to it if you want..

 • Kinesiska nyårsfirandet och kinesiska recept - 30 januari, 2022 at 17:01 Reply

  […] Broccoli med ryggbiff Mungbönsgroddar med ingefära Sesam och honungskyckling Kinesiska teägg Hemmalagade kycklingdumplings Dumplingdegs recept Kinesisk aubergine med färs Kinesiskt stekt fläsk med ingefära Mama Ma Lin’s kinesiska kyckling med jordnötter Enokisvampar med ägg (eller utan) Sichuan kyckling med vårlök Ett kinesiskt recept med stjärnanis Lamian Nudel recept Fiskdoftande aubergine! Gong Bao Ji Ding – Kung Pao Orange Chicken KANTONESISK GRYTA MED RIS Kinesisk aubergine med ingefära och vitlök Kyckling med basilika och cashewnötter Lättlagat och gott Fried Rice recept Bang Bang kyckling Ingefärskakor […]

Kommentera

%d bloggare gillar detta: