Vegansk chokladmousse

Berättar du inte för någon att det är en vegansk chokladmousse innan så har folk ingen aning förrän efteråt. För fortfarande är det ju så att många inte känner för att äta veganskt… Jag är ingen veganmen tycker väldigt mycket om veganska rätter. Och faktum är att den här veganska chokladmoussen är helt fantastiskt god. Och väldigt mäktig, så även om det inte ser ut att räcka till 4-5 personer så gör det faktiskt det!

Chokladmousse ingredienser

4-5 personer

  • 2 mogna avokado, jag använde mig av Bacon avokado
  • 2 dl Raw kakao
  • 2 msk kokosolja
  • 0,75 dl flytande honung

Gör så här

  1. Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur. Lägg ner i en matberedare.
  2. Tillsätt de andra ingredienserna och kör på full fart i matberedaren någon minut.
  3. Häll upp på glas, och servera som den är eller med någon slags grädde och varför inte lite bär eller nötkross på toppen.
  4. Om du har den i kylen så blir moussen lite tyngre i konsistensen. Fluffigast är den om den ska ätas ganska omgående.

Recept och bild Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede Följ mig gärna! 

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag även här.

2 Comments

Kommentera

%d bloggare gillar detta: