Mjuk pepparkaka

För mig är det jul när jag bakar den första mjuka pepparkakan. Jag älskar hur doften sprider sig i huset av den mjuka pepparkakan och alla dess kryddor. Och lika god som pepparkakan är, är när jag slickar upp det sista av smeten. Prova:) Receptet fick jag av en släkting för längesedan, och det är riktigt lätt att baka den! Vill du så dekorerar du den med kristyr, men den smakar lika gott utan!

Ingredienser mjuk pepparkaka

 • 7,5 dl vetemjöl
 • 4,5 dl strösocker
 • 4 msk ströbröd
 • 4 tsk malda nejlikor
 • 4 tsk kanel
 • 2 tsk bikarbonat
 • 4,5 dl tjock yoghurt eller en några dagar gammal grädde

Så här gör du

 1. Sätt ugnen på 175 grader.
 2. Blanda alla ingredienser förutom yoghurten.
 3. Blanda i yoghurten, och häll allt i formen.
 4. Baka i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.

Vill du så dekorerar den mjuka pepparkakan med glasyr.

© Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede Följ mig gärna! 

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Mjuk pepparkaka med glasyr.
About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

7 Comments

 • Bryan Burt 12 december, 2019 at 17:18 Reply

  Fantastic….I’m going to make this for Christmas dinner. I can’t wait

  • Fab Foodie Swede 12 december, 2019 at 17:23 Reply

   You have to tell me what you think about it

   • Bryan Burt 12 december, 2019 at 17:27 Reply

    I so will and if I remember I’ll take pictures lol….

 • ceridwensilverhart 14 december, 2019 at 04:42 Reply

  This looks delicious! I love gingerbread, so I’m sure I’d love this gingerbread cake!

 • Här hittar du mina julrecept - 10 december, 2020 at 09:06 Reply

  […] Mjuk pepparkaka En riktigt god mjuk pepparkaka med kristyr. Knäck i mikrovågsugnen eller på spisen. Knäck, ett måste i december? Saffranskaka med mandelmassa Härlig kombination av saffran och mandelmassa. Baka pepparkakor Att göra en egen pepparkaksdeg. Kristyr på olika sätt Kristyr till kakorna. Warm Apple Cocktail En engelsk kassiker. Wassail Dona Saffron by Malin Mitt eget julcocktail recept. Saffransparfait Väldigt god julefterrätt. Chokladkola Julkola till tomten. MINTKYSSAR Mintkyssar är en klassiker på jule MORMORS KÖTTBULLAR Köttbullar smakar godast när de rullas små.. Whisky köttbullar Whisky köttbullar! […]

 • Baka pepparkakor - 10 december, 2020 at 13:12 Reply

  […] Låt pepparkakorna vila på ett ugnsgaller. Mjuk pepparkaka […]

Kommentera

%d bloggare gillar detta: