Blodapelsin och ingefärsjuice

Inte ett recept mer ett litet tips om hur fantastiskt gott det är att kombinera blodapelsiner och ingefära till en färskpressad blodapelsin och ingefärsjuice. Jag pressar 7-8 blodapelsiner och blandar med cirka 2-3 matskedar färskpressad ingefära. Ofta har jag färskpressad ingefära i kylen, och annars kan man bara pressa ut juice från ingefäran med en vitlökspress och hälla i blodapelsin och ingefärsjuicen.

Rå och nyttig juice

Och det känns ju bra att dricka den goda juicen som är full av C-vitaminer, blodapelsiner innehåller nästan dubbelt så mycket C-vitaminer som vanliga apelsiner! Den innehåller även nyttiga antioxidanter och antocyaniner. Ingefära sägs vara bra för en hel massa olika saker som hjärta, matsmältning, den är anti-inflamatorisk, full av antioxidanter och en massa annat.

Så pressa lite blodapelsiner och tillsätt ingefära, så får du en riktigt god och nyttig dryck!

Text och bild Malin Nordblom Instagram fabfoodieswede Följ mig gärna!

Hej, tack för att du läste! /Malin