Det nyttiga granatäpplet

Att dricka färskpressad granatäppeljuice är som att dricka ett elixir fullt av en massa nyttiga, söta och goda vitaminer. Man kan köpa färdigpressad granatäpplejuice men att pressa egen juice är allra godast! Granatäpplen innehåller en massa olika nyttigheter som E-vitamin, kalium och olika polyfenoler. Dessa är bra för bland annat bakterierna i tarmen. Det finns flera tusen olika polyfenoler och granatäpplet innehåller en del av dessa.

Som medicin…

I många länder dricker och äter man granatäpple i förebyggande syfte för att må bättre och hålla kroppen i trim. Det går ju inte när man bor i Sverige, men jag beställer ibland hem en låda granatäpplen från tex Fresh.land och äter granatäpple varje dag i två veckor. (Fresh.land fraktar hit sina produkter från Europa med lastbil.) Jag vet ju inte om allt jag läst och hört om granatäpplets hälsoeffekter stämmer men tycker att jag mår extremt bra när jag äter och dricker något med granatäpple. Jag har läst om att granatäpple ska vara bra i förebyggande syfte mot artros, och även lindra en del om man har artros. Det ska även vara bra vid hjärt och kärlsjukdomar, och en massa andra sjukdomar. Men om detta stämmer vet jag ju ej riktigt säkert. Men som med allt så ska man aldrig överdosera intaget!

Men gott är det ivarjefall, och man kan äta och dricka den på många olika vis.

Det är vackert och gott med lite granatäppelkärnor på en sallad, ovanpå en glass, och juicen ser så vacker ut!

Njut av granatäpplet i lagom dos!

Fritt spekulerat av Malin Nordblom

Bild ©Malin Nordblom, Mail: fabfoodieswede@hotmail.com

Hej, tack för att du läste! /Malin