Uteserveringar och takterrasser i Stockholm 2021

Vem vill inte sitta på en härlig uteservering eller takterrass dessa härliga sommardagarna? Här kommer en lista på mina favoriter när det gäller uteserveringar och takterasser i Stockholm 2021! Så njut av att det äntligen är vackert väder och sätt dig på en av de många fantastiska takterrasserna och uteserveringarna i Stockholm och dess omnejd.

Terrassen på Grand Hôtel

Terassen på ett av Stockholms bästa lägen ligger till höger om Grand Hotels entre och drivs i år i samarbete med Mathias Dahlgren och champagnehuset Ruinart. Här sitter man och tittar på folklivet, slottet och vattnet i Stockholms ström. De har skaldjursplatåer, olika sorters sallader, grillat och annat somrigt. Ett bra urval av desserter finns också! Du kan inte boka bord utan de har bara drop in platser?

Södra Blasieholmshamnen 8, 103 27 Stockholm

Ricordi har en härlig italiensk meny.

Ricordi

En nyöppnad modern italienare med utsikt över Kungsträdgården och citylivet. En bred italiensk meny med rätter från olika delar av italien. Fisk, pizza, olika sorters ostar, sallader, kött och massor av olika goda desserter. Vill du ha en garanterad plats så boka bord.

Kungsträdgårdsgatan 18, Mejla reservation@ricordi.se eller ring +46 8 684 238 61

Spesso’s takterrass i Stockholm.

Spesso och dess kusin Tetto

En annan italienare mitt i stan på 12:e våningen! Här har du en 360-graders panormavy över Stockholm, väldigt mäktigt på kvällen! Ett modernt italienskt kök på en ny och väldigt populär restaurang. Menyn är säsongsanpassad. På samma takterrass har det precis öppnat en kusin, Tetto som är en bar som serverar lite lättare tilltugg.

Malmskillnadsgatan 38, Stockholm http://www.spesso.se

Omaka

En härlig uteservering på Omakas innergård där man serveras öl från det egna bryggeriet, spännande mat och en massa annat smått och gott. Bra ställe och man är på festhumör!

Uggelviksgatan 2 https://omaka.beer/hem#food

Omaka

Arla Unika

Ligger på utsidan av Östermalms Saluhall med utsikt över Östermalmstorg. En liten men naggande god meny som är i ständig förändring. Bra urval av vin, och väldigt trevlig personal. Maten har någon form av ost i sig nästan alltid eftersom Arla Unika utvecklar ostar och mejeriprodukter i samarbete med mejerister och skickliga kockar. 

Östermalmstorg 31 https://arlaunika.se/pages/sthlm-ostermalmshallen

Hillenberg

Ett underbart ställe att hänga på där de både har god mat och dryck mitt på Humlegårdsgatan på Östermalm. Min personliga favorit är deras Toast Pelle Janzon. Man kan även sitta inne och ända vara ute eftersom de kan öppna upp hela väggen.

Humlegårdsgatan 14 https://www.stureplansgruppen.se/bar/hillenberg/

Hillenberg i Stockholm

Pontonen

Varje sommar öppnar underbara Pontonen upp på Norr Mälarstrand. Mycket somrigare än så här blir det knappast eftersom du är på vattnet. Mycket seafood och annan mat som passar sommaren till. Och deras Pontonen Signature Cocktail är nästan ett måste denna sommaren.

Norr Mälarstrand https://trattorian.se/pontonen/

Pontonen på Norr Mälarstrand

Ångbåtsbryggan

På underbara Ångbåtsbryggan kan du sitta både inne och ute och äta, vilket som så är du på vattnet när du äter. Här äter du mycket skaldjur och fisk men även biff och pasta. De har en underbar skaldjursplatå men erbjuder även lunch måndag – fredag. Utsikten över vattnet är fantastisk även om du sitter precis vid Strandvägen. Du kan även köpa med dig en färdig picknicklåda och ta med dig till en park i närheten.

Strandvägen, Kajplats 18 https://angbatsbryggan.com/

Ångbåtsbryggan, Strandvägen

Lådan’s sommar pop up

Lådan har stängt på Luntmakargatan över sommaren och öppnat sin sommar pop up på Clarion Hotel på Södermalm. Här har man helskönt häng på den stora takterrassen och det är svårt att tro att man befinner sig i Stockholm. Sliders, Milk Shakes, fries, småskalig dryck från svenska hantverksproducenter som Stockholms bränneri, Mackmyra och Ekobryggeriet och en massa gott vin. Glassen kommer från Magnus Johansson Glass & Konfektyr och det är även den som änvänds i deras Milk Shakes.

Ringvägen 98, på terrassen

Lådans sommar pop up

Canta Lola

På Grev Turegatan har Canta Lola öppnat upp en liten mysig uteservering där man kan avnjuta mellanrätter, snacks och dryck. Det är en kontinental känsla att sitta och titta på folk som går förbi, och restaurangen ligger precis vid tunnelbanan om du åker kommunalt. Är du än mer hungrig så har de fönsterna öppna mot gatan så att inne blir ute under de varmare månaderna.

Grev Turegatan 6 https://cantalola.com/

Sommar i Stockholm

Brygga och Berså

Brygga och Berså är Spritmuseums sommarrestaurang som har både ett gigantiskt utekök och tre olika uteserveringar vid vattnet. Maten består av olika somriga mellanrätter som ofta innehåller något från den egna kryddträdgården, kött från tex Onsberga, hantverksdrycker och dryck från Spritmuseums Dryckeslabb. Läger vid vattnet är helt fantastiskt!

Med utsikt över vattnet från Bryggan på Spritmuseum.

Brygga och Berså, Spritmuseums sommarrestaurang

Djurgårdsstrand 9 https://spritmuseum.se/restaurangen/brygga-bersa/

Utanför stan

Terrassen Grand Hotel Saltsjöbaden

Men utsikt över Baggensfjärden kan man beställa in fräscha sallader, räktårta med handskalade räkor och en massa annat gott som passar in i sommaren. De har ett bra utbud av drinkar med och utan alkohol. Vill man så kan man ta med sig badkläder och bada i havet eller checka in på hotellets SPA.

Hotellvägen 2, Saltsjöbaden https://grandsaltsjobaden.se/

Terrassen på Grand Hotel Saltsjöbaden

Botica

Botica är en portugisisk restaurang som på sommaren öppnar upp längs vattnet i Finnboda hamn. Grillat, vin, mat och en härlig stämning. Så mysigt! Restaurangen ligger 2 minuters promenad från där båten och bussen stannar. Rekommenderas!

Finnboda Varvsväg 19B, Nacka https://www.botica.se/

Långängens Gård

En charmig gammal gård på Lidingö som ligger omgivet av gröna ängar och skog. Här kan du luncha, fika eller ställa till fest. De har både grillat som brisket och pulled pork, goda mackor, köttbullar och en massa gott att fika på. Hit tar du dig med cykel, bil eller till fots.

Långängen /http://www.langangensgard.se/

Långängens Gård, Lidingö

450 Gradi

Kan vara Sveriges bästa pizzeria, och den serveras i Dalénum på Lidingö. 450 Gradi ligger precis vid vattnet och det finns en stor uteservering att sitta på. Man kan ej boka bord, men det löser sig alltid med plats efter ett tag! Hit kommer du med bil, cykel, buss eller båt till Dalénum.

Periskopvägen 19, Lidingö

Sidan uppdateras kontinuerligt.

Text och bild Malin Nordblom

About

EAT, DRINK, TRAVEL AND ENJOY! Love traveling for food! E-Mail: fabfoodieswede@hotmail.com Insta: fabfoodieswede

No Comments

Kommentera

%d bloggare gillar detta: