Grillade Padrones

Grillade padrones passar både som tilltugg till drinken, eller till annat grillat. I Spanien är det en av alla underbara Tapasrätter man kan beställa på barer och restauranger, och pimiento de padrón är helt klart en av mina favoriter under sommaren. Servera ett stort fat med grillade padrones, lägg fram lite servetter och du är klar om du vill servera något under tiden ni grillar lite annat.

Räcker till 2-4 personer

Ingredienser

200 gram Pimientos de Padron

1 msk olivolja

Flingsalt

Gör så här

1, Värm upp grillen.

2, Skölj och torka av dina padrones.

3, Placera padrones i en skål och häll över olivolja, rör runt så att alla blir täckta av olivolja.

4, När grillen är varm så lägger du dem på grillen, jag använder ett gjutjärnsfat så att de inte trillar igenom. Vänd på dem mellan varven, och när de är lätt brända så är de klara.

Lägg dem på ett fat, strö flingsalt över och servera.

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

2 Comments

  • CARAMEL 18 juli, 2021 at 10:33 Reply

    I was sent some padrones in my Ocado order substituted for a bag of mixed peppers. I was not sure what to do with them, but now you have given me a lovely idea!

    • Fab Foodie Swede 19 juli, 2021 at 12:03 Reply

      I just love these during the warmer months!!! Enjoy!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: