Hallonkex

Om du gör en hallonmousse som denna; https://fabfoodieswede.com/2021/09/06/hallonmousse-pa-farska-eller-frysta-hallon/så får du över en massa hallonkärnor och en härlig hallonmassa när du kokat upp dem. Med detta kan du göra jättegoda hallonkex som du kan äta som de är eller dekorera din hallonmousse eller något annat med. Superenkelt recept, också slänger du inget! Visst är det bra?

Du behöver…

Det enda du behöver är att du låter hallonmassan rinna av ordentligt innan du formar den till små hallonkex och lägger dem på ett bakplåtspapper.

Värm upp ugnen till 125 grader, och sätt in plåten med kex i 1, 5 timme cirka. Efter 45 minuter vänder du på kexen med en stekspade, så att de blir torra på båda sidorna.

Beroende på ugn så tar det ungefär 1,5 timma…

Förvara i en plåtburk med lock.

Bild Malin Nordblom

YouTube https://www.youtube.com/channel/UC54wSKvpDghbvbU7hCIXu9A

Instagram https://www.instagram.com/fabfoodieswede/

Mail fabfoodieswede@fabfoodieswede

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

3 Comments

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: