Cocktail med pumpa och havtorn

En riktigt höstig cocktail på Singleton, pumpa och havtorn. Massor av smak och denna cocktailen passar riktigt bra nu när det är lite kallare ute. Och färgen är ju hel underbar! Detta är en cocktail som passar att servera när man är några stycken, eftersom det är lite förberedelser innan. Men det är så värt det!

Ingredienser

  • 5cl Singleton 12 years
  • 2cl havtornssockerlag, recept längre ner
  • 2cl rostad butternutpumpapuré / havtorn (mixa lite rostad pumpa med havtornssockerlag)
  • 1cl havtornsjuice
  • 1cl citronjuice
  • is

Skaka ingredienserna med is, sila av och häll upp på glas.

Havtornssockerlag

  • 250 gram havtorn (frysta)
  • 0,5l vatten
  • 0,5l socker

Värm upp vatten och strösocker, lägg ner havtornen och låt sedan stå i cirka 2 timmar. Sila av och häll upp på steriliserad flaska. Förvara i kylskåp. (håller cirka 3-4 månader)

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag även här.

No Comments

Kommentera

%d bloggare gillar detta: