Kanderade mandlar

Kanderade mandlar, så himla gott. Och med lite kanel eller vaniljpulver så kan du sätta lite extra smak på de kanderade mandlarna. Kanderade mandlar är dessutom superenkla att göra! Om du ska umgås med folk utomhus så kan du göra kanderade mandlar i en panna ovanpå elden. Jag lovar att folk blir glada då!

Ingredienser

200 gram mandlar
 1,5 dl strösocker
 0,5 dl vatten
 (1 tsk vaniljsocker eller en halv tesked kanel om du vill ha lite tillsatt smak)

Gör så här

  1. Rosta mandlarna i en torr het stekpanna tills det knäpper i dem. (alternativt rosta dem i ugnen)
  2.  Blanda ihop strösocker och vatten i en kastrull och låt det koka upp.(och tillsätt vanilj eller kanel om du vill det.)
  3.  Tillsätt mandeln i kastrullen.  Koka och rör om blandningen hela tiden tills vätskan avdunstar och mandeln gör ett knäppande ljud.
  4.  Häll ut mandlarna på en bakplåt med bakplåtspapper. Separera mandlarna med en gaffel och låt dem svalna i cirka 10 minuter innan de kan serveras.


About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

1 Comment

  • Här hittar du mina julrecept - 13 december, 2021 at 20:25 Reply

    […] Kanderade mandlar Saffranspaj Lussekatter, lussekringlor och lusseflätor Saffransmaränger med choklad Saffransmousse med pepparkakssmulor Saffranscookies med vit choklad Saffranspannacotta […]

Kommentera

%d bloggare gillar detta: