Mättande smoothie

Jag startar gärna dagen med en mättande smoothie. Ibland gör jag dom på havremjölk och ibland med yoghurt, huvudsaken är alltid att den är mättande och god. Detta är ett grymt gott smoothierecept där jag använt mig av frysta blåbär och avokado, men du kan likaväl använda dig av färska. Är det en större frukost så kan du dubbla receptet och hälla upp allt i en karaff och ställa fram små glas på bordet. Jag gör ofta en stor smoothie till mig själv på morgonen och tycker att detta är lagom då.

Ingredienser

Räcker till en stor smoothie eller 2-3 mindre.

Du behöver även en blender eller en stavmixer.

 • 1 dl havremjölk eller naturell yoghurt
 • 1/2 dl apelsinjuice
 • 1/2 dl avokado
 • 1/2 dl blåbär
 • 1 banan

Kör allt i en blender och häll upp på glas eller i en karaff.

Ha en fin dag!!
/Malin

Fler recept hittar du här: https://fabfoodieswede.com/

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

2 Comments

 • minkreativitetsblog 19 maj, 2022 at 20:46 Reply

  Gott… jag brukar göra något liknande men har aldrig använt havremjölk, det ska jag köpa och prova.

  • Fab Foodie Swede 20 maj, 2022 at 10:37 Reply

   Jag använder olika alltid, smakar gott vilket som!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: