Godaste lakritsglassen!

Konstigt nog gillar jag inte lakrits, men hemmagjord lakritsglass är jag löjligt förtjust i! Jag gjorde lakritsglassen i min glassmaskin och det tog cirka 30 minuter. Smaken på lakritsglassen kan du justera men jag har testat mig fram och tycker att 2 matskedar lakritspulver smakar bäst, men vill du ha ännu mera lakritssmak så tar du bara lite mera lakritspulver. Har testat lakritsglassen på familj och vänner och den gick verkligen hem, betyget var att det var jättegott! Lakritsglass är även riktigt gott att servera med lite hallon till!

Lakritspulver till lakritsglassen

Ingredienser

1,5 liter lakritsglass

  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 matskedar lakritspulver

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och strösocker.
  2. Tillsätt grädde och mjölk och rör ihop det.
  3. Starta glassmaskinen och häll i blandningen.
  4. Efter 10 minuter häller du i lakritspulvret.
  5. Lakritsglassen blir klar på 30 minuter i min glassmaskin.

Hoppas det smakar! Har du något annat bra recept med lakrits, isåfall testar jag gärna det!!

/Malin

Strössla gärna lite lakritspulver på toppen av glassen.

Här hittar du en massa andra goda efterrätter och resten av mina recept: https://fabfoodieswede.com/category/recipes/desserts/

Hej, tack för att du läste! /Malin