Asiatisk smoothie

Med endast tre ingredienser så har du här en smoothie med en asiatisk touch. Äppelsäsongen har börjat så smått och ingefära hittar du i de flesta matbutikerna, citrongräs finns oftast att hitta färsk eller fryst. När jag har citrongräs över så brukar jag skära upp den i mindre bitar så att jag bara kan ta fram det när jag behöver. Har du en liten bit ingefära över så kan du odla den hemma, då är det garanterat närodlat och du får en vacker bambuliknande växt hemma i fönstret!

Ingredienser

Räcker till en stor eller två mindre smoothies.

3 äpplen
1/2 citrongräs
1 cm ingefära
Massa små isbitar eller 1-1,5 dl iskallt vatten

  1. Skölj av äpplena, ta bort kärnhuset och lägg ner allt i en blender.
  2. Skala ingefäran om den inte är ekologisk och skär upp den i mindre bitar som du lägger ner i blendern.
  3. Skär upp en halv citrongräs i småbitar och tillsätt den och vatten eller is innan du kör igång blendern.
  4. Servera direkt eller förvara i kylskåp.
About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

No Comments

Kommentera

%d bloggare gillar detta: