TakeOver gästspel på restaurang Portal

Det grymma kvinnliga kocknätverket TakeOver gästspelar på restaurang Portal i Stockholm den 3 oktober! Åtta fantastiska kockar lagar och presenterar varsin rätt under kvällen.
TakeOver har under 2 års tid haft en (Covid) paus tills det att Klas Lindberg, Årets kock 2012 och ägare till restaurangen Portal kontaktade Lisa Lönner för att planera in ett nytt gästspel.
TakeOver gästspel är ett nätverk för att lyfta fram mat lagad av kvinnliga kockar som startades 2014 av Linn Söderström och Lisa Lönner.
Se till att boka bord för platserna kommer att ta slut snabbt!

Medverkande kockar:

Frida Sandberg – kökschef i baren på Restaurang Portal

Andrea Gidberg – souschef i matsalen på Restaurang Portal

Emelie Nielsen – Driftsansvarig kökschef restaurang KRUBB Töreboda. Styrelsemedlem föreningen Framtidens Krogkultur och vinnare av priset “Restaurangbranschens Vardagshjälte” 2022.

Sara Johansson – Souschef på Restaurang Oxenstiernan. Hon har studerat i Grythyttan och bland annat  jobbat på KitchenTable i London, Koka i Göteborg och restaurang Sepia i Sydney. 

Sara Nilsson – Souschef på Roots Foodmarket Göteborg. Finalist i Årets Konditor 2019 och 2021, där hon tog andraplatsen 2019.

Katja Nyqvist – frilanskock i Östersund som har drivit egen restaurang i Spanien och jobbat som kökschef på flera ställen t ex Jazzköket. Katja har varit med på flera TakeOvers, bla Ekstedt och Guldgalan.

Elin Wijk – kock på Restaurang Vrå i Göteborg. Elin är ett stort framtidslöfte som redan har mycket tävlingserfarenhet och en vinst i gymnasie-SM i bagaget. 

Andrea Lima Galarza – Souschef på Restaurang Vrå i Göteborg. Andrea har kockutbildning i Schweiz och lärlingsperiod på Kadeau i Danmark. Stort fokus & hög ambitionsnivå gjorde att Vrå erbjöd anställning och Andrea valde att flytta till Göteborg. 

Lisa Lönner, grundare och ägare av TakeOver. Lisa driver Lisa Fine Home Dining och matföretaget Finaste Lisa. Lisa är civilekonom från Handelshögskolan som efter karriär i PR bestämde sig för att bli kock och starta restaurang. Finalist Årets Ekokock 2022.

Du bokar bord här: https://portalrestaurant.se/

TakeOver

TakeOver blev Årets Banbrytare år 2017 på White Guide-galan samt vann ett hederspris på Gulddraken. Över 200 kockar finns i nätverket och över 70 kockar från Kiruna i norr till Malmö i söder har skapat över 150 egna rätter på olika restauranger sedan starten 2014. TakeOver startades av kockarna Linn Söderström och Lisa Lönner och ägs av Lisas företag Husmor Lisa AB. TakeOver innebär att kvinnliga kockar tillfälligt tar över köket på några av Sveriges bästa restauranger. Syftet är att synliggöra kvinnliga kockars matlagning och skapa ett kvinnligt nätverk i branschen. Nätverket har idag över 200 medlemmar – alla yrkesverksamma kockar inom den högre gastronomin.

Hej, tack för att du läste! /Malin