Cabaña Buenavista

Det finns inte många restauranger som bockar av precis alla faktorer jag är ute efter, men Cabaña Buenavista är helt klart värt ett besök. En fantastisk matupplevelse med riktigt bra service som är både proffsig och vänskaplig, det är överraskande intimt i en helt magisk miljö. Cabaña Buenavista är en sådan restaurang som jag skulle vilja besöka igen för att se vad de har hittat på för nya spännande smaksensationer! Cabaña Buenavista har två välförtjänta Michelin stjärnor och 3 solar i den spanska motsvarigheten till Michelin stjärnor, Guía Repsol (Repsol Guide). Restaurangen är inrymd i en stor hydda som ger en känsla av att man är i Asien eller Afrika. Dock påbörjas serveringen av de första rätterna på deras stora altan. Du bör boka bord här eftersom det alltsom oftast är fullbokat!

Pablo González och jag

Pablo González

Pablo González har arbetat på många olika spännande restauranger i Spanien, bland annat på en annan av mina favoritrestauranger; Arzak i San Sebastián. 2004 öppnade Pablo La Cabaña vilket senare blev Cabaña Buenavista. På Cabaña Buenavista skapar han mat av lokala råvaror, och många av rätterna har smaker förknippade med Murcia.

Den lokala tonfisken serverades på bordet, för att sedan rökas på plats med sjögräs.
Här är den magsika tonfiskserveringen på Cabana Buenavista.

Ricardo Fuentes Gastrolab

En av de mest spännande sakerna när jag besökte restaurangen var att jag blev inviterad till deras Gastrolab. Gastrolabbet är ett samarbete med den stora tonfiskleverantören Ricardo Fuentes. Här testar man nya ideér med varandra, smaker, texturer och sätt att servera på som sedan om de är lyckade serveras i restaurangen.

Ca Ba Na Ricardo Fuentes Lab

Lekfullt på tallriken

Maten är både smakrik och lekfull, och när rätterna kommer in så tror man att nästa rätt kan omöjligt vara lika bra. Men här kommer de två Michelin stjärnorna in, för allt har samma höga standard och man blir lika förvånad varje gång. Maten serveras som ett litet konstverk, och alla de vackra rätterna har en alldeles egen historia att berätta. Maten är en hyllning till vad Murcia har att erbjuda, och efter ett besök på Cabaña Buenavista så förstår jag mycket mer om vad Murcia har att erbjuda! Jag bjuder på lite bilder från besöket, för de beskriver upplevelsen allra bäst!

Första serveringen representerade olika kulturers mat, Egypten, Kina, Rom-Italien, Grekland och Maya. Ser du vilken som är vilken?
Mosaik på tonfisk mage och tonfiskstek.
Rådjursstek, baby zucchini i enbär och Buenavistas egna färskost.
Brödserveringen med husets olivolja och smör.
Till och med smöret var iögonfallande!
Zabaione med vit choklad.
En av efterrättsserveringarna var inspirerade av olika konsverk, man valde en stil och smak som det sen serverades en efterrätt med.
Så blev den här efterrätten.
Kaffe och teserveringen på Buenavista, välj kaffe och hur det ska bryggas.
Allt avslutas med en överraskning i form av en miniglass utomhus innan hemfärd.

Text och Bild Malin Nordblom

Adress:

Urbanización BuenUrbanización Colonia Buenavista, Finca Buenavista S/N, 30120 El Palmar O Lugar De Don Juan, Murcia, Spanien https://restaurantelacabana.com/en/

Vilken kväll med underbart sällskap, Helle Öder Valebrokk, Corinna Hardgrave och Pieter Bogaers.

2 reaktioner till “Cabaña Buenavista

Hej, tack för att du läste! /Malin