Hawker Centre i Singapore

Pratar du om mat med någon i Singapore så är det ofta något av alla Hawker Centre som kommer först på tal. Bege dig till något av alla de fantastiska Hawker Centerna i Singapore och testa på olika sorters mat, avsluta med en kopi(kaffe). Hawker Centre är när olika små matställen är samlade på ett och samma plats, en matmarknad helt enkelt. Om du inte vet vad du ska välja så ställ dig där det är kö, det brukar vara ett bra riktmärke på att det är riktigt god mat. Men har du bråttom så ställ för att handla i något annat matstånd eftersom det kan ta en timma eller flera när man köar på vissa ställen. Här i Singapore är det helt normalt att köa för bra mat, jag har själv ställt mig i kö redan klockan halv åtta på morgonen för att en Michelin kock hade ett pop up stånd på ett Hawker Centre här i Singapore.. Tänk på att när maten är slut så stänger matståndet, men då finns det många andra runt om. Smaklig måltid!!!

Margaret Drive Hawker Centre

Det nyaste Hawker stället i Singapore är Margaret Drive Hawker Centre som öppnade i augusti 2022. Två våningar som är luftiga och fyllda med härliga matställen. Här skulle jag rekommendera kaffet på första våningen, det ligger rakt fram när du kommer in på första våningen. Jag har bara ätit på översta våningen än så länge och mitt absoluta favorit ställe här är Tian Xiang Wanton Noodles #02-41 där de har grymma nudelrätter. De gör cirka 300 portioner om dagen och alla nudlar är färska. Ett annat ställe är Tong Kee Chicken Rice som nog har den längsta kön av alla här, jag testade min väns mat och den var grymt god. Färskpressad juice är något jag alltid köper med mig när jag går därifrån,perfekt i värmen!

Adress: Margaret Drive Hawker Centre At Queenstown, 38A Margaret Dr, Singapore 142038

Chinatown Complex Food Centre

Chinatown Complex Food Centre ligger då i just China Town. Här finns det både en wet market där de säljer fisk, grönsaker, kött, frukt och lite annat på nedre våningen. Bra priser och här kan du få köttet malt som du vill och få fisken rensad på plats om du inte vill göra det själv. Flrsta våningen finns det kläder och lite annat på och på andra våningen hittar du alla stånd med mat. På Chinatown Complex Food Centre finns det ungefär 260 matstånd att välja bland!! Så vad ska du välja, ja inte är det lätt inte.. De med kö är såklart populärast, jag brukar dock försöka gå hit förre eller efter lunch för att undvika de värsta köerna, eller äta frukost här. En klassisk Singapore frukost med Kaya toast och en kopp Kopi. (smörgås med kayasmör eller marmelad och en kaffe) På “The 1950s Coffee” hittar grymt bra kopi, de har till och med blivit omnämda av Michelin. En annan favorit är Shang Hai Fried Xiao Long Bao som tar mig tillbaks till mina sju år i Shanghai. Ägaren har arbetat som Dim Sum kock på Crystal Jade och öppnade sitt egna ställe i år. Här får du oftast köa, men det är så himla gott!! Favoriterna här är många så jag föreslår att du går hit med någon så kan ni dela på maten!!

Adress; China Town Complex Food Centre, 335 Smith St, #02-126, Singapore 050335

Det kommer fler Hawker center snart på sidan , jag lägger till dom i det här inlägget.

/Malin

Hej, tack för att du läste! /Malin