Restauranger i Singapore

Att gå ut och äta i Singapore är lätt eftersom det finns massor av restauranger överallt, och att gå ut och äta det är nog den populäraste aktiviteten i Singapore. Här hittar du mina favoritrestauranger i Singapore. Restaurangerna kommer inte i någon speciell ordning i den här restaurangguiden utan jag lägger till restauranger kontinuerligt här när jag hittar någon ny restaurang i Singapore som jag tycker borde vara med. Här hittar du allt från några av Asiens bästa restauranger till vanliga men bra lunchrestauranger.

Burnt Ends Dave Pynt och jag.

Burnt Ends

Burnt Ends i Dempsey Hill är helt klart värt ett besök för alla BBQ älskare! Dave Pynt och hans team står bakom detta BBQ palats. Men det är mer än en restaurang för här hittar du även både en bar, bageri och vinkällare. De serverar klassiker som pulled pork burgare, Grissini och Taramasalata men det finns även asiatiska influenser på menyn. Min rekommendation är att låta kockarna bestämma, då blir det oftast bäst! Restaurangen har en Michelin stjärna och är rankade  #65 på “2023 San Pellegrino World’s 50 Best Restaurants List” och #24 på “2023 San Pellegrino Asia’s 50 Best Restaurants” lista.

Prisklass högre.

Burnt Ends, 7 Dempsey Road, #01-04, Singapore 249671 +65 6224 3933 https://burntends.com.sg/

Whitegrass, Singapore 📸 ©Malin Nordblom

Whitegrass

I vackra historiska Chijmes så ligger 1-stjärniga Michelin restaurangen Whitegrass, en fine dining restaurang som leds av Takuya Yamashita. Du hittar det franska köket med en japansk twist, vilket leder till många olika små utsökta rätter. Menyn är säsongsanpassad och man kan välja på två olika varianter, en lite större eller mindre. Vi beställde in en av varje och delade på många av rätterna. Jag tycker detta är en prisvärd restaurang i den lite dyrare kategorin som passar vuxna bäst.

Whitegrass, 30 Victoria St, #01-26/27 CHIJMES, Singapore 187996

Clos Pasoh, Singapore.

Clos Pasoh

Franskt och bohemiskt mysigt på Brasserie Clos Pasoh som ligger i ett vackert gammalt “shop house” på andra våningen. Restaurangen ser inte så stor ut men här finns en massa vinklar och vrår som rymmer både vinkällare, konferansrum, “Chef´s Table och Clos Pasoh har även en balkong som man kan äta eller ta en drink på om man inte vill sitta i baren. Många av rätterna passar att dela om man vill det, och det är alltid bra att fråga vad kocken rekommenderar. De har riktigt bra kött här, men även deras hummersoppa är helt fantastisk!! Deras Saint-Marcelin förrätt är galet god om du frågar mig!! Men som alltid menyn är varierande men detta är en helt underbar restaurang där Louis Pacquelin finns i köket! Bra utbud av vin! Mellanprisklass och passar alla.

Clos Pasoh, 48A Bukit Pasoh Rd, Level 2, Singapore 089859 https://www.whitegrass.com.sg/

Marulk med fermenterad kapris och jadesvamp. En rätt som chef Zor gjorde en variant på när han drev den 2-stjärniga Michelin restaurangen “Sichuan Moon” i Macau.

Born

Restaurang Born är en av Singapores absolut bästa restauranger om du frågar mig. I köket hittar man Zor Tan som är riktigt innovativ och sätter smaker som få. Restaurangen som är relativt ny har redan nu hamnat på Asiens 50 Bästa restauranger lista! Inredningen är asketiskt elegant och blir en vacker bakgrund till de många utsökta maträtterna som presenteras. Restaurangen har inte så många platser så boka bord! Vill du se vad som händer i köket så boka deras “Chef´s table”. Restaurangen ligger i den gamla ikoniska Jinrikisha Station byggnaden från 1903 som förr i tiden var en knytpunkt för Singapores alla rickshaws. Det är en uppfinningsrik meny med ena foten i det kinesiska köket men med en touch av det franska. Här bokar man in sig för att äta en meny som man kan välja att ha ett vinpaket eller det alkoholfria alternativet till.

Passar vuxna och äldre barn. Ligger i den högre prisklassen.

Adress: Born 1 Neil Rd, Singapore 088804 https://restaurantborn.com/reservations/

Chopsuey Cafe, Dempsey Hill i Singapore. Bild Malin

Chopsuey

Chopsuey Cafe är inte ett café utan en restaurang i Dempsey Hill. Inredningen går i kolonial stil och här kan man även sitta ute och äta. Här har de asiatisk mat med en europeisk touch. Personligen gillar jag verkligen Chopsuey, och gillar verkligen känslan man hittar här. Min rekommendation är att ni beställer in en massa olika rätter och delar på dem. Och deras granita rekommenderas till dessert, riktigt god!

Prisklass mellan, restaurangen passar alla. Boka helst bord!

Chopsuey, Block 10, Dempsey Road, #01-23, Singapore 247700 https://www.pscafe.com/chopsuey-cafe-at-dempsey-hill

Szechuan Pepper Chicken på Chopsuey. Bild Malin Nordblom

The Three Peacocks

The Three Peacocks ligger i Labrador Park. Det ska vara Singapores största buffét, och jag har inte varit på något ställe med mer mat att välja på. De har mycket av allt, skaldjur, kött, grönsaker.. Det de är mest kända för är att man grillar sin egen mat vid borden, men det finns även massor att välja på som inte behöver grillas. Här hittar garanterat alla något att äta, och det är lätt att rulla ut härifrån. Obs, detta är ett ställe där man sitter på pallar och grillar vid borden.

Mellanprisklass och det passar både barnfamiljer som vuxna.

The Three Peacocks, 8 Port Rd, Labrador Park, Singapore 117540 https://www.thethreepeacocksbuffet.com/

På Three Peacocks grillar man vid borden.
Man sitter på plastpallar och får grilla själv på The Three Peacocks.

Wild Honey

Wild Honey är en underbar restaurang med All-Day Breakfast och brunch på två olika ställen i Singapore. Äggröra, sallader, smörgåsar, champagne, färskpressad juice och mycket annat med smakinspiration från hela världen. Mellanprisklass och passar alla.

Wild Honey, #03-01/02 Mandarin Gallery, 333A Orchard Rd, Singapore 238897

Och:

Wild Honey, #03-01/02 Mandarin Gallery, 333A Orchard Rd, Singapore 238897

Mer info: https://www.wildhoney.com.sg/

Brunch, Wild Honey Singapore. Bild: Malin Nordblom
Wild Honey på Scotts Square, Singapore. Bild: Malin Nordblom
Panamericana

Panamericana

Med smak och takt från den Panamerikanska landsvägen (Carretera Panamericana – Pan-American Highway) hittar man här grillad kyckling, kött av de olika slag, Mexikanska chorizo, padrones, lamm som legat på grillen i 7 timmar och mycket mer. De har ett bra utbud av vegetariska alternativ och massor av goda smårätter som Peruviansk Ceviche, räkor, Argentinska Empanadas med mera.. Till efterrätt hittar man såklart Churros med en god kolasås och lite andra varierande efterrätter.

Dryck..

Läckra cocktails, vin, öl och bubblor, men även dryckespaket med drick hur mycket du vill. Deras alkoholfria granitas är härligt läskande men det finns även juice, läsk och Mocktails.

Restaurangen…

Vill du sitta på deras altan med utsikt över Singapore Straits så bör du boka långt innan. Men det är lika fint att sitta inne eller på deras stora gräsmatta. Restaurangen ligger på Sentosa Golf Club med en härlig utsikt! Passar alla, men jag hade inte tagit med mig småbarn hit.. Inga flipflops, shorts eller strandkläder.

Panamericana, Sentosa Golf Club, 27 Bukit Manis Rd, 099892 +65 6253-8182
info@panamericana.sg https://www.sevenrooms.com/reservations/panamericana

Cocktails och Mocktails på Panamericana.

Fler restaurangtips kommer snart!

Hej, tack för att du läste! /Malin