Röd vinbärssylt

Jag använder mig ibland av nyplockade och ibland av frysta röda vinbär när jag gör röd vinbärssylt. Receptet går lika bra att använda med svarta vinbär. Du kan även ha sylten på en skiva bröd, för sylt och marmelad är ju ungefär samma sak faktiskt, fast använd dig då av lite mindre vatten. Och då kan du ju istället skriva små fina lappar med Röd vinbärsmarmelad om du vill…

Röd vinbärssylt ingredienser

  • 1 liter rensade röda eller svarta vinär
  • 5 dl strösocker
  • 1/2 dl vatten
  • Rena och steriliserade burkar

Så här gör du

  1. Koka upp bär och socker med vattnet.
  2. Om du vill ha en helt slät sylt så kan du mixa dom med en visp eller stavmixer. Men bären mosas en del när du kokar upp dom.
  3. Låt sedan sjuda under omröring i ca 25-30 minuter.
  4. Häll upp vinbärssylten på rena och steriliserade burkar, förvara svalt.

Recept och bild Malin Nordblom

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Instagram fabfoodieswede

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

2 Comments

Kommentera

%d bloggare gillar detta: