Prince Eugen’s Waldemarsudde

Ett av Stockholms vackraste museum, Prins Eugens gamla bostad på Djurgården i Stockholm. Palatset byggdes 1905 och var designat av Ferdinand Boberg. 1913 byggdes galleriet, och det är alltid intressant att se utställningarna där. Prins Eugen var både en samlare och konstnär, och jag önskar att jag hade upplevt hur det var att besöka honom på den tiden. Han var känd för att bjuda in konstnärer, musiker och andra intressanta människor till sitt palats. Palatset har varit ett museum sedan 1956, och det är ett måste om att besöka om man är konstintresserad. Det är verkligen fascinerande och vandra runt i rummen och se hur allt är bevarat. Hit kan man gå flera gånger!

Prins Eugens Väg 6, Stockholm

För utställningar och öppettider.https://www.waldemarsudde.se/

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

No Comments

Kommentera

%d bloggare gillar detta: