Hemmalagad Löktravspesto

Jag älskar att plocka vad jag kan hitta i min trädgård eller när jag är ute och går. Men löktrav har jag hemma i trädgården, och jag gillar att göra löktravspesto av den. Jag använder mig av löktravsbladen till detta. Visst är det härligt när man kan ta vara på det goda ogräset? Det är ju även en fin present att ge bort en burk hemmagjord löktravspesto. Jag gör oftast mycket i taget, men du kan självklart göra halva eller 1/4 del av receptet.

Tur att jag inte rensar ogräs så ofta…

INGREDIENSER, räcker till 6-8 personer eller två burkar.

 • 8 dl löktrav
 • 2,5 dl mandel
 • 2,5-3 dl olivolja
 • 3 dl riven Parmigiano Reggiano
 • salt och peppar

INSTRUKTIONER

 1. Kör mandeln i matberedaren, häll över i en skål.
 2. Kör löktraven i matberedaren, och tillsätt sedan mandeln och mixa ihop allt.
 3. Häll i 2 dl olivolja, mixa.
 4. Lägg till den rivna Parmigiano Reggiano osten, salt och peppar. Mixa.
 5. Smaka av, och häll sedan i mer olja tills det får önskad konsistens. Eventuellt pepprar och saltar du lite mer.
 6. Servera direkt med pasta, bröd eller förvara i en stängd glasburk i kylskåpet.

Av Malin Nordblom

Fab Foodie Swede

Hej, tack för att du läste! /Malin