Inglagda gurkor

Jag hade turen att få lite finfina gurkor från en väninnas växthus, så då var det dags att göra inlagda gurkor. Inlagda gurkor är så otroligt gott att ha till en stek eller till exempel köttbullar. Och snabbt går det, lägg gurkorna i en burk med blandningen så är de klara att äta några timmar senare! Receptet räcker till en stor burk!

Inlagda gurkor ingredienser

 • 500 gram finhyvlade gurkor
 • 4 msk ättikssprit
 • 4 msk strösocker
 • 2 dl vatten
 • 5 krm salt
 • 1 krm vitpeppar
 • Om du vill så kan du lägga i lite färsk persilja

Så här gör du

 1. Hyvla gurkorna tunt, använd dig gärna av en matberedare för detta.
 2. Blanda alla ingredienserna.
 3. Lägg gurkorna i en ren glasburk, fyll på med vätskan och skaka med locket på.
 4. Låt stå några timmar innan servering.

Av ©Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

1 Comment

 • MORMORS KÖTTBULLAR - 18 december, 2021 at 21:10 Reply

  […] och jag serverar dem alltid med lite brun sås, potatis och lingonsylt. Väldigt ofta har jag även inlagda gurkor till köttbullarna. Detta är receptet som min mormor använde, ett helt vanligt och riktigt gott […]

Kommentera

%d bloggare gillar detta: