MORMORS KÖTTBULLAR

Så här brukar jag laga mina köttbullar, och jag serverar dem alltid med lite brun sås, potatis och lingonsylt. Detta är också receptet som min mormor använde, ett helt vanligt och riktigt gott köttbullerecept! Hon brukade alltid rulla dem till riktigt små köttbullar, jag rullar dem ofta mer medelstora, men de är alltid som godast när de är små. Jag lagar oftast en dubbel sats när jag ändå håller på. Köttbullar är ju alltid gott.

INGREDIENSER MORMORS KÖTTBULLAR, 4 personer:

 • 400 gram köttfärs
 • 1 dl torkade brödsmulor
 • 1 krm vit eller svartpeppar
 • 1 dl grädde, valfri
 • 1/2 tesked salt
 • 1 dl vatten
 • 1/2 finhakad gul lök, som du har stekt lite lätt
 • En 1/4 tesked socker
 • 1 ägg
 • Och lite smör att steka dem i.
Blanda, men bara precis så att allt är färdigmixat. Sedan rullar du köttbullarna.

SÅ HÄR LAGAR DU KÖTTBULLAR

 1. Blanda de torkade brödsmulorna med grädden och vattnet och låt stå i 15 minuter.
 2. Stek löken, men låt den inte bli bränd.
 3. Blanda resten av ingredienserna med brödblandningen.
 4. Forma till bollar, helst ganska små. De är alltid godast när de är mindre 🙂 enligt min mormor!
 5. Stek dem på medelvärme i smör.
 6. Servera med potatis, brun sås och lingonberry sylt!
Jag rullade dem i 2 olika storlekar

Av Malin Nordblom

Insta fabfoodieswede

Bilder © Malin Nordblom

Annonser

Kommentera