AMERICAN PANCAKES

Ett enkelt recept på american pancakes som man vispar ihop för hand. Jag fick receptet av en amerikansk vän för länge sedan och lagar american pancakes gansa ofta. Det blir riktigt goda amerikanska pannkakor, och ingredienserna är sådana man oftast har hemma! Smaklig måltid!

Amerikanska pannkakor är väldigt gott med bacon och maple syrup till.

INGREDIENSER AMERIKANSKA PANNKAKOR 4-5 personer


Torra ingredienser
7,5 dl vanligt mjöl
3 teskedar Bakpulver
1 tesked salt
6 msk strösocker
Våta ingredienser
3 ägg
6 msk smält smör
4,5 dl mjölk

INSTRUKTIONER

 1. Blanda alla torra ingredienser.
 2. Häll sedan i mjölken, uppvispade ägg och det smälta smöret.
 3. Vispa för hand tills allt är blandat. Med en ballongvisp eller en gaffel.
 4. Värm upp lite smör i en stekpanna och stek på varje sida. Jag gör dem lite mindre eftersom det är lätt att de blir degiga inuti om de är för stora.
  Ät pannkakorna med lönnsirap, bacon, karamellsås eller vad du nu gillar.

Av Malin Nordblom
Fab Foodie Swede
Om du vill använda dig av innehållet eller fotona, kontakta:
fabfoodieswede@hotmail.com

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

2 Comments

 • Kladdkaka, enkelt och gott! - 12 februari, 2021 at 20:24 Reply

  […] AMERICAN PANCAKES […]

 • En riktig skånsk äggakaga - 22 november, 2021 at 21:27 Reply

  […] Som skåning, och med en stuga bara några minuter från Brösarps Gästis så ingår en riktig skånsk äggakaga, eller äggkaka såklart i receptregistret. Receptet kommer från Brösarps Gästis, och de har fått pris för sin äggakaga eftersom den är så grymt god. Helst ska den ätas med knaperstekt fläsk till, jag köper mitt hos Österlens Kött och vilt precis vid Brösarps Gästis. Men annat funkar självklart lika bra! Sen är det ju den lilla detaljen med vad man ska ha till, i min familj har vi både de klassiska rårörda lingonen eller lingonsylt till äggakagan. Men jag äter den helst endast som den är och fläsk. Barnen har ibland lönnsirap till, det smakar riktigt gott det med! Och visst smakar det lite som amerikanska pannkakor https://fabfoodieswede.com/2020/05/11/american-pancakes-2/ […]

Kommentera

%d bloggare gillar detta: