Så var julen över

Jag älskar att fira jul, men tycker att det är väldigt skönt när julen är över likväl. Och även om jag inte stressar och har ett ganska enkelt julfirande så är det en massa att fixa och ordna med ändå, så när julen är över är jag ganska nöjd. I år låter jag dock allt julpynt finnas kvar tills efter nyår. Jag undrar hur alla ni andra gör, när tar ni bort alla tomtar och röda grejer hemma hos er? I år firade vi jul med min pappa och hans sambo Eva hemma hos oss. Och eftersom det har varit limiterat med firande de sista åren så var vi alla så himla glada över att få fira ihop. Maten var delvis köpt färdig, som Janssons eftersom jag inte gillar det så tillagar jag det inte heller… Men jag hade rullat köttbullar på mormors vis https://fabfoodieswede.com/2020/05/12/mormors-kottbullar/ , la in sill med ingefära eftersom det är min favoritsill https://fabfoodieswede.com/2020/06/16/potted-herring/ och en massa annat. Kola och knäck kokade vi en väldans massa gånger eftersom de verkar försvinna av sig själv…. Årets godaste julkaka var den jag gjorde på överblivna pepparkakor med saffransfyllning https://fabfoodieswede.com/2021/12/26/apelsin-och-saffranspaj/ Har du pepparkakor över och ett paket saffran så rekommenderar jag verkligen att du bakar denna!

Årets juldukning, naturfärger med en röd touch. Nytt och gammalt blandat, årets nyhet var de fina tallrikarna överst från Denby Pottery.
Hembakat vörtbröd och ost är något av det viktigaste på julbordet om du frågar mig. Jag älskar verkligen vörtbröd med russin och en god ost. I år hade jag Parmigiano Reggiano, Gammel Knas från Arla Unika, Brie, en julig cheddar och en getost från Papilles.
Årets snapsar, alkoholfri O.P Andersson och Juleaquavit från Gammel Opland. Riktigt bra båda två! Till dem en massa juliga snapsvisor.

Helgesta

Gårdagen tillbringades hos min svärmor på landet i Södermanland. Vi var ute en stor del av dagen, varm choklad vis vattnet, promenader och skridskoåkning. Det var så otroligt vackert, och en riktigt rolig dag.

Nere vid sjön…
Vi värmde upp varmchoklad inne på kaminen i sjöstugan, den satt fint när man är ute i det vackra vädret!
Hemma hos svärmor var det mer gos mat. Närproducerat och hemmagjorda korvar, rullsylta, sill och allt annat på bilden. Fantastiskt gott!

Nu är det dags att ta tag i den här dagen, och kanske klura ut vad jag ska laga för lunch idag… Den får allt vara lättlagad:)

/Malin

Hej, tack för att du läste! /Malin