Svarta vinbär och hallonsmoothie

Inte många tänker på att man kan göra smoothie på svarta vinbär. Jag tycker de är en riktigt god och vitaminrik kombination med hallon, och det blir en riktigt god hallonsmoothie om du blandar med svarta vinbär, äppelmust eller äppeljuice och yoghurt. Svarta vinbär innehåller massor av C-vitamin men även  E-vitamin och lite A-vitamin. 100 g svarta vinbär innehåller ungefär 150 mg C-vitamin, så tala om en riktig vitaminkick! Svarta vinbär innehåller även en massa annat nyttigt som magnesium, järn, kalium, fosfor och protein så det är väl värt att ge sig ut och plocka svarta vinbär och fylla på frysen under säsong! Så här kommer ett nyttigt och enkelt smoothierecept med svarta vinbär.

Svartvinbärssmoothie me hallon.

Ingredienser svartvinbärssmoothie

En stor smoothie eller två små

Du behöver även en blender eller matberedare

  • 1 dl svarta vinbär
  • 1 dl hallon
  • 0,75 dl äppelmust eller äppeljuice
  • 0,75 dl yoghurt

Kör allt i en blender i cirka 30 sekunder, häll upp på glas eller i en karaff. Förvara smoothien i kylskåp om den inte ska serveras direkt.

Här hittar du fler smoothierecept

https://fabfoodieswede.com/category/recipes/smoothies/

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

No Comments

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: