Ristorante Michelangelo i Gamla Stan

Italiensk mat i Sverige kan ibland vara väldigt svensk. På Ristorante Michelangelo i Gamla Stan är maten förvånansvärt italiensk och till och med servitören kommer från Italien. Restaurangen har funnits så länge jag kan minnas, och den finns glädjande nog kvar. Hit går man för att äta en full italiensk meny, eller så beställer du in en eller två rätter. Jag rekommenderar att dela på maten, eftersom man då får man chansen att prova på fler rätter. Restaurangen ligger i en vacker gammal K-märkt byggnad med anor från 1500-talet. Inredningen är italiensk med valv och röd vit rutiga dukar, det här är semester på hemma plan! Parma, nej Stockholm!

Burrata, ett måste enligt mig! Den här var så god!

Restaurang Michelangelo maten

Här hittar du inte italiensk fusion mat, utan mer den rustika typen av mat som du hittar på italienska familjerestauranger. Vi började med en Rossini cocktail och ett fat med charkuterier, ost, oliver och en helt magisk kapris från Italien. Något som förhöjde stämningen var att vi satt vid gatan, med öppet fönster. I Italien kan du ju ofta äta din mat på gatan och jag fick lite Italien flaskbacks här. Vi hade även en krämig mozzarella som serverades med crostini,
körsbärstomater och färsk basilika. Den tyckte jag så mycket om att bordsgrannarna beställde in densamma efter att vi pratats vid en liten stund.

Något helt enastående kapris, allt var gott men den var magisk. Kaprisen borde säljas på plats!

Till huvudrätt hade vi en risotto med tryffelkräm, grillad portabello & hyvlad Parmigiano Reggiano. Parmigiano Reggiano är ett måste för mig, du kan läsa mer om mitt besök där här: https://fabfoodieswede.com/2020/03/02/parmigiano-reggiano/ Vi åt även deras färska pappardelle som vi hann äta upp innan jag tog en bild, det förklarar kanske varför de är kända för den.. Efterrätterna delade vi inte på, jag valde deras Panna Cotta al Limoncello di Capri som var helt ljuvlig! Limoncello på något vis ska man ju avsluta med enligt mig!

Tryffelkräm risotto med grillad portabello & hyvlad Parmigiano Reggiano
Limoncello Spritz
Panna Cotta al Limoncello di Capri
Vi satt inne med öppna fönster, Italien känslan var total!

Ristorante Michelangelo, Västerlånggatan 62, Gamla Stan, Stockholm

Kontakt  info@michelangelo.nu

Av ©Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Hej, tack för att du läste! /Malin