Helsinki Biennial sommaren 2021

Förra året skulle Helsinki Biennial tagit plats på den vackra ön Vallisaari utanför Helsingfors vilket såklart inte gick. Men med glädje såg jag att det blir av i år, och det verkar bli en fantastisk upplevelse!! Helsinki Biennal arrangerar “The Same Sea” mellan den 12 juni och den 26 september. Vallisaari i sig är alltid värt ett besök, och med Helsinki Biennal så blir det verkligen två flugor i en smäll!! Man kommer att hitta både konst, musik, mat och upplevelser på den forna militärön. Läs mer om Vallisaari här: https://fabfoodieswede.com/2020/06/20/vallisaari-island/

Miljötänk

Finland har som mål att bli klimatneutralt redan 2035 och detta märks på Vallisaari där man har tänkt på allt om hur man använder energi, sopor, i hur man tar sig runt och mycket annat. Till hjälp har dom Ekokompassen som hjälper till att kartlägga vad man behöver göra för att förbättra miljöarbetet under The Same Sea. Man vill ge så lite dåligt miljöavtryck som möjligt, Finland är verkligen ett föredöme när det gäller det här!

”Om vi även framöver vill ordna evenemang, bör det teoretiska och praktiska miljötänkandet bli en fast del av arbetet. Det är viktigt att skapa en kultur där miljöfrågor inte bara är ett ’trevligt plus’, utan en del av de normala arbetsrutinerna”, konstaterar Kivisaari.

Till på köpet är det helt gratis att besöka eventet, hoppas att jag kan åka dit! Fortsättning följer!

Här ser du vilka artister som kommer att vara med: https://helsinkibiennaali.fi/en/artists/

Hej, tack för att du läste! /Malin