Livet i Singapore

Just nu är livet i Singapore intensivt och roligt! Jag har några spännande saker på gång och det känns som om vardagen har infunnit sig här igen. Barnen går på skolan, dottern går i 8:an på SAIS, Stamford American International School och sonen pluggar vidare på Curtin University här i Singapore. Det finns faktiskt några svenskar på Curtin här i Singapore, så det är roligt med några svenska vänner för sonen tycker jag! Precis som i Sverige så har man ju en vardag här, jag träffar en del svenskar men mestadels vänner från alla möjliga länder. Jag hade ju turen att ha två gamla vänner här från alla mina år i Shanghai. Den ena vännen lärde jag känna för tjugo år sedan och den andra för tio år sedan. Men som expat lär man ju hela tiden känna nya människor här i Singapore, eller var man nu råkar befinna sig. Vänner är ännu viktigare när man är utomlands än när man är hemma, eftersom här är de som en familj för en. Jag har lovat alla där hemma i Sverige att jag ska bli bättre på att berätta om hur livet är här i Singapore här på bloggen!

I helgen hade vi en pick nick med alla familjer från Svenska skolan. Femkamp och fika!!

Svenska Skolan i Singapore

Jag arbetar ju som lärare i Svenska skolan i Singapore en dag i veckan, och gemenskapen vi har bland lärare och elever i skolan är så fin. För det är ju inte bara lektioner vi har i Svenska skolan, utan vi har picknick, filmkvällar och nästa år kommer vi även att ha en stor fest för alla barn och föräldrar eftersom vi firar 50 år 2024!

Nu är det dags att skriva lite recept här på bloggen innan dottern kommer hem från skolan. Ha en fin dag!!
/Malin

Singapore

2 reaktioner till “Livet i Singapore

  1. Hey! I think they are about 100 years old as the house beside, and not pictured was built in the early 1900s. I love walking around looking at all the old buildings!
    Thanks for looking!!
    Malin

  2. I love the architecture in your last photo – are those surviving structures from Singapore’s colonial past? Thanks for sharing and I hope you had a wonderful summer Aiva 🙂 xx

Hej, tack för att du läste! /Malin