Härligt röd Blodapelsin och ingefärsjuice

Inte ett recept mer ett litet tips om hur fantastiskt gott det är med härligt röd blodapelsin och ingefärsjuice. Jag pressar 7-8 blodapelsiner och blandar med cirka 2-3 matskedar färskpressad ingefära. Blodapelsinerna är ibland inte röda, men smakar gott ändå. En röd blodapelsin har odlats när det varit riktigt kalla nätter på Sicilien, desto kallare desto rödare blir blodapelsinerna. Ofta har jag färskpressad ingefära i kylen, och annars kan man bara pressa ut juice från ingefäran med en vitlökspress och hälla i blodapelsin och ingefärsjuicen. Eftersom det är så nyttigt med ingefära och blodapelsin i lagom dos så dricker jag detta med glädje!

Rå och nyttig juice

Och det känns ju bra att dricka den goda råa juicen som är full av C-vitaminer. Blodapelsiner innehåller nästan dubbelt så mycket C-vitaminer som vanliga apelsiner! Den innehåller även nyttiga antioxidanter och antocyaniner. Ingefära sägs vara bra för en hel massa olika saker som hjärta, matsmältning, den är anti-inflamatorisk, full av antioxidanter och en massa annat. Så pressa lite blodapelsiner och tillsätt ingefära, så får du en riktigt god och nyttig dryck!

Gör så här:

Jag tar cirka 1,5 dl pressad blodapelsin och 2-3 msk ingefärsjuice. Lägg gärna lite is i glaset först!

Text och bild Malin Nordblom https://fabfoodieswede.com/

Hej, tack för att du läste! /Malin