Cathay

This beautiful old Art Deco cinema from the 1930s at Huaihai Lu in Shanghai was  designed by Czech architect C.H. Gonda. It opened on January 1, 1932 with the American movie “A Free Soul” starring Norma Shearer. It was renovated in 2003. Unfortunately it is just the outside that is still like before, the rest is not very nice.  Even if it got municipal preservation status in the early nineties. (Middle Huaihai Road is also well known by its former French name Avenue Joffre, especially when you talk to some of the very old expats in Shanghai. )

ADDRESS: 870 Huaihai Zhong Lu,
near Maoming Lu
淮海中路870号, 近茂名路

5E9CA6CC-7A05-4EC9-A916-E404FEB0AB25

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag även här.

No Comments

Kommentera

%d bloggare gillar detta: