Ostron, sälar och champagne!!

Så vad har de med varandra att göra kanske du undrar. Jag åkte på en tur ut på Limfjorden i Danmark vilket var en magisk upplevelse där natur möter lyx. För visst är det lyx när du kan boka en båt för några timmar eller en dag och både plocka ostron som du sedan äter, titta på sälar och dricka champagne eller en öl på havet! Vattnet är fantastiskt här, och väldigt föränderligt. Det är många upplevelser man hinner med på en tur!

Jyllands Akvariet

Det är Jyllands Akvariet som arrangerar olika turer tillsammans med Chrester och Michael som vet det mesta som går att veta om det som händer i havet i detta området. Man kan åka på en privat båttur, eller så bokar man in sig med andra. 

Vi åkte ut för att se om det fanns något napp i burarna som var i vattnet, vi hade turen att det fanns både hummer, krabbor och lite annat i dem. Det vi inte ville ha slängde vi tillbaks i havet eftersom vi bara behövde lite till kvällens måltid.Vi hittade några vackra måsägg, jag rörde dom inte utan tog bara en bild. Men enligt många så är de en delikatess att äta, och de är goda i en äggröra. Men vi letade inte efter måsägg så de fick vara kvar.Vi hittade plockade några riktigt fina ostron i vattnet, och de var riktigt utsökta! Chresten öppnade dem, också åt vi dem med lite vinäger och citron. De danska ostronarna är väldigt eftertraktade och de flesta exporteras!

Champagne och ostron, man kunde haft det värre!

Att ta sig tid att åka ut med en båt på Limfjorden, och upptäcka allt det vackra i området är en fin upplevelse. Att lyssna på Chrester och Michael som berättar om sälar, fiskar och allt annat på den vackra danska västkusten är både intressant och avslappnande.

Vackra fiskar, som fick åka tillbaks i havet. Vi såg även en massa gråsälar som simmade emot oss men tyvärr var batteriet i kameran slut då. Imponerande varelser som kan väga uppemot 300 kilo.

Text och bild © Malin Nordblom

Instagram fabfoodieswede

För mer info:

Jyllands Akvariet

Chrester och Michael tar hand om alla turerna, och de var både kunniga och trevliga.

Hej, tack för att du läste! /Malin