Gastrotek Zink i Stockholm

Nya Gastrotek Zink hittar du på Grev Turegatan i Stockholm, och det är bröderna Filip och Daniel Guven och deras PDF Brasserie Group står bakom den nyöppnade restaurangen. Gamla Zink Grill stängdes ner för några år sedan, och detta är en helt ny version av den men med samma känsla som förr. Tengbom Architects står bakom den klassiska interiören, och restaurangen är klädd i läder , trä och metall på ett välkomnande vis. Jag förväntar mig att Gastrotek Zink kommer att bli lika mycket en kvarterskrog som ett after work ställe på Östermalm.

Maten på Zink

Matkonceptet handlar mycket om att man ska dela på rätterna som i södra Europa. Inspiration till maten har hämtas både från Toscana i Italien, den baskiska delen av Spanien och Provence i Frankrike. Grillen är fortfarande en viktig del i restaurangen precis som på gamla Zink, och du kan beställa in grillspett, fisk och mycket annat gott . Jag har hunnit med att testa flera olika rätter, och uppskattar att de har lagt lika mycket engagemang på de vegetariska rätterna som på de andra. De båda bröderna har lyssnat på sina döttrar och tagit till sig vad många människor ber om idag, mera grönt.

Här ligger Gastrotek Zink

Grev Turegatan 20, Stockholm

Mer info här

Text och bild © Malin Nordblom

Instagram fabfoodieswede – Följ mig gärna!

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Hej, tack för att du läste! /Malin