PIC POC BY PONTUS

Nyöppnade Pic Poc by Pontus ligger på AC Hotel by Marriott i Ulriksdal. Restaurangens är som ett spanskt brasserie, och det passade utmärkt eftersom jag skulle ha varit i Spanien egentligen. Det är intressant att äta på Pontus restauranger för det är alltid någon liten röd tråd som gör att man känner igen sig. När jag var på hans restaurang på Gotland så åt jag en grillad havsaborre som var lik den här, och den kom upp varje gång vi pratade om restaurangen. Jag har även ätit en liknande på Pontus in the Air om jag inte missminner mig.. Jag skulle vilja säga att enligt mig så är den grillade havsaborren Pontus signaturrätt.

Bra team i köket på Piv Poc by Pontus

Middag på Pic Poc by Pontus

Restaurangen har en varm känsla trots det höga taket. Man har väggar klädda med växter, klädda stolar och många detaljer. På kvällen beställde jag in en riktigt vacker grillad havsaborre med Patata Bravas, grillade grönsaker, citron och salsa romesco. Havsaborren smälte i munnen, och var riktigt bra! Emma valde en högrevsburgare med Manchego som såg riktigt god. Kvällens kock var spansk och han gav mig rådet att välja en Crema Catalana till efterrätt. Den var stor men så himla god att jag åt upp precis allt! Till detta drack jag Cava, och Emma apelsinläsk. En riktigt fin kväll som gjorde att vi kunde drömma oss bort till Spanien!

Crema Catalana

Hotellfrukost på Pic Poc by Pontus

När vi kom ner till frukosten så stod en person och skar upp Jamon Serrano så det var verkligen en bra början! Jag är väldigt förtjust i hotellfrukostar och här serverades det lagom med väl utvald mat. Det fanns både spansk och svensk ost, olika wienebröd, croissanter, frallor, bröd, svenska och spanska charkuterier, färsk och torkad frukt, ägg, flingor, olika sorters yoghurt och mjölk, ost och skink omelett, bacon, prinskorv och olika sorters juice och en massa annat. Kaffet var gott men det tog en stund innan jag förstod hur maskinen funkade, jag var nog inte riktigt vaken!

Vi avlutade med en Afternoon Tea

En fin vistelse avslutades med att vi åt deras afternoon tea, fast jag drack kaffe. Den bestod av nybakade scones med clotted cream, marmelad, olika sorters snittar, färsk frukt och fantastiska bakverk. Det var tur att vi hade varit på hotellets SPA innan, annars hade vi inte klarat av att äta allt gott!

Som en avslutning så skulle jag vilja summera att restaurangen är en bättre hotellrestaurang, med en väldigt glad och positiv personal!

Stort tack till personalen för en fin vistelse!

Pic Poc By Pontus, Kolonnvägen 41, Solna

Bild och text  © Malin Nordblom

Insta; @fabfoodieswede

fabfoodieswede@hotmail.com

Hej, tack för att du läste! /Malin