Naturligt smaksatt vatten

Jag var bara tvungen att testa dessa! Det är en naturlig smaksättning till kranvattnet som funkar lika bra om det är kolsyrat. Jag dricker oftast vanligt kranvatten, men det kan ju vara lite gott ibland med någon smak på vattnet. Och självklart kan man pilla i någon frukt tillexempel, men detta gör det hela lite festligare.

Visste du att i Sverige dricker vi ungefär 250 miljoner liter vatten på flaska varje år, och att över hälften av det är smaksatt. Galet eller hur! Vi som har så gott vatten i kranen. Skaffa dig en metall eller glasflaska och fyll den med kranvatten istället. Smaksättningen på flaskvatten från butik är oftast gjord på artificiell väg. Den här sprayen innehåller extrakt från blommor, frukt, örter, kryddor och bär. Jag personligen föredrar det. De olika flaskorna innehåller också lite olika vitaminer, bland annat vitamin D. Vet dock ej hur mycket..

Jag testade en låda med olika smaker. Mina favoriter var Apelsin, Lime, Citronmeliss och Jordgubbe, Rabarber, Ingefära. De andra var goda med, men dessa var mer i min smak.

Aqua Gustus är en svensk uppfinning, så det är ju roligt!

En flaska kostar 95 kronor, och köper man fem så kostar det 395 kronor. En flaska räcker till att smaksätta 13-20 liter vatten beroende på hur mycket du sprutar i.

Jag gillade produkten, tror dock att de måste satsa på billigare flaskor och skippa kartongen. Då blir produkten både billigare och mer miljövänlig.

Men att köpa flaskan och göra sitt egna smaksatta vatten blir ju mycket billigare och väldigt mycket miljövänligare än att köpa i butik.

Visste du…

Att producera och leverera en liter flaskvatten drar minst 300 gånger mer energi än att tappa upp en liter vatten från kranen.

(Källa: Svenskt Vatten)

Bild och text  © Malin Nordblom

Insta; @fabfoodieswede

fabfoodieswede@hotmail.com

Hej, tack för att du läste! /Malin