Min Systers Tehus

Jag fick chansen att testa några olika sorters te från Min Systers Tehus. Jag är ganska kräsen när det gäller te eftersom jag bott i kina, men Pernilla som är en av grundarna till Min Systers Tehus har också bott där, så det bådade gott tänkte jag.

Min Systers Tehus, de olika teerna

Som alltid när det gäller te måste man ha både bra te och vatten. Jag använder mig alltid av vatten som håller ca 80 grader när jag brygger te, och på det viset så har du kvar alla bra vitaminer. Jag hittade en ny favorit här, deras Verbena te var riktigt gott och passar perfekt efter maten. Och det är ofta då jag dricker te. De har många olika smaker, se deras hemsida för mer info https://minsysterstehus.com/om-vara-ortteer/

En spännande sak Pernilla och Maria gör är att de har startat en foundation som hjälper kvinnor på andra ställen i världen. 10 SEK från varje såld teburk går till deras foundation, och 2019 skänkte de pengar åt Panzi sjukhuset i Kongo för att stötta förlossningsvården där. Denis Mukwege är sjukhusets grundare och fick Nobels fredspris 2018. Maria den andra grundaren av Min Systers Tehus har varit på sjukhuset och stöttat processen.

Nästa gång ska de stötta en kvinna inom tebranschen i Kina.

Jag är så imponerad av deras engagemang!

Av Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Hej, tack för att du läste! /Malin