Café Siili i Helsingfors

Vackra sommar caféet Siili ligger i stadsdelen Käpylä i Helsingfors som är känt för sina gamla vackra trähus, och Café Siili ligger mycket riktigt i ett av dessa. Att ta sig till Café Siili gör du per cykel (finns att hyra i stan) eller så kan du åka kommunalt. Men att cykla till Café Siili är roligt och Helsingfors är verkligen cykelvänligt, och man ser en massa på vägen. Jyri Engeström som till vardags bor och verkar i Silicon Valley är mannen bakom det veganska caféet Siili. Jyri var bland annat med och startade det mobila nätverket Jaiku som såldes till Google och han gillar att ta sig an olika saker. Eftersom hans mamma bor precis bredvid caféet så var detta en perfekt plats att öppna upp på. Förr var området fullt av olika butiker och många familjer, och Jyri ville återskapa lite av hur samhället var förr när man umgicks och levde mer i sitt område. Han fick idéen till det hela när det var en stor värmebölja i USA, då märkte man i visa butiker och caféer när de de gäster som brukade komma och handla eller äta varje dag inte dök upp. Jyri tror att det kommer att bli ännu viktigare i framtiden att vi tar bättre hand om våra medmänniskor och samhället.

En massa gott att äta och dricka på Cafe Siili

Deras kaffe är riktigt gott, och det är något jag precis som de flesta svenskar och finnar uppskattar. De serverar många olika sorters smörgåsar, olika bowls och annan vegansk mat. Och deras veganska kakor måste du testa om du går hit! Vi delade på några olika, och dom var otroligt goda!! Ta dig en promenad i området efteråt, det finns en massa fina hus att titta på!

Siili betyder igelkott på finska, och eftersom Siili endast är öppet på sommaren så passade namnet Siili väldigt bra eftersom de båda går in i vinterdvala. Men namnet kommer inte från det även om ryktet säger så, utan namnet kommer från kvarterets igelkott.

Cafe Siili, Ilmattarentie 8 C, 00610 Helsinki, Finland

Av Malin Nordblom

Fab Foodie Swede

If you wan’t to use the content or photos please contact:

fabfoodieswede@hotmail.com

2 reaktioner till “Café Siili i Helsingfors

Hej, tack för att du läste! /Malin