Emmer på Ulriksdals Värdshus

Nyöppnade Emmer på Ulriksdals Värdshus känns verkligen helt rätt. I den vackra gamla byggnaden som alltid har varit restaurang har nu Emmer tagit över efter en omfattande renovering. När jag gick in i restaurangen kändes det precis som förr, men ändå inte. Och det är ju precis så här det ska vara i en gammal anrik restaurangbyggnad som Ulriksdals Värdshus. Man har tagit vara på det gamla, men ändrat på en massa utan att det sticker ut för mycket. Vackra material, mycket ljust trä, blommor och växter också denna ljuvliga maten som Jonathan Kasche är ansvarig i köket med sitt team. Fanny Sturén är restaurangchef och har verkligen koll på den minsta lilla detalj.

Man märker att det är ett sammansvetsat team som verkligen gillar detaljer som styr här.

Maten på Emmer

Här satsar man på mycket närodlade grönsaker, och köttet och fisken kommer ofta som ett komplement till grönsakerna. Menyn är säsongsbunden, något jag verkligen gillar eftersom då använder man vad som finns istället för att importera en massa onödiga saker.

Nedan följer en liten bildkavalkad från restaurangen och den vackra köksträdgården. För visst är det så, en bild säger mer än tusen ord..

Snacks och första serveringen. Man kan välja på tre eller fem serveringar. Bild Malin Nordblom
Varmt men ändå ren inredning.
Allt är vackert upplagt på Emmer.

Av ©Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

En reaktion till “Emmer på Ulriksdals Värdshus

  1. Pingback: Jonathan Kasche -

Hej, tack för att du läste! /Malin