Arla Unikas restaurang i Stockholm

Nu har jag hunnit med tre besök på Arla Unikas restaurang i Stockholm. Sist hade vi en afterwork med Gourmet och beställde in en massa olika gott! Som sig bör så innehåller alla rätter något från Arla Unikas utbud. Det trevliga här är att man antingen kan dela på en massa olika rätter, eller så tar man in en större till sig själv. Jag är ju en fan av att dela och få smaka på så mycket som möjligt, och det är exakt vad vi gjorde sist jag var där. Gustav Onnermark och Einar Book är kökschef respektive chefssommelier på Arla Unikas restaurang i Stockholm, och båda är otroligt kunniga och engagerade. Jag älskar verkligen när man sitter ner också kommer de och beskriver maten och drycken som om det vore en novell!

Ost Thomas med en ostbricka med Femme Fatal, Röd Löber, Nordlys, Årstidsost och Kry. Till dessa fick vi två olika sorters marmelad, en med citron och en med nypon. Till detta hade jag ett glas Cremant de Loire.

Arla Unikas mat och dryck

Jag har ju självklart inte hunnit med att äta av hela menyn ännu, men jag jobbar på det:) Ett måste när jag är här är deras Croque Madame med en Mornaysås. Vi delade på denna, det var dumt, nästa gång beställer jag in en egen! En ostbricka passar ju bra när man är på Arla Unikas restaurang. Något annat som är gott är deras flatbreads och pajer. Dessa ändrar de på lite efter vad de får tag på för råvaror. De har ett litet men fint utbud av drycker, det finns en champagne och en Cremant och ett antal viner att välja på. Det fina är att de har en så kunnig sommelier att jag som uppskattar goda drycker men inte är så kunnig kan få hjälp.

Croque Madame på Arla Unika

Så en sammanfattning av Arla Unikas restaurang, du måste såklart gilla ost.. Restaurangen ligger på utsidan av Östermalms Saluhall, så det är enkelt att ta sig hit.

Afterwork med Gourmet gänget!

Av ©Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Hej, tack för att du läste! /Malin