Kronovalls vinslott

Ett underbart ställe att drömma sig bort på, jag checkade in med hela familjen för en härlig helg på landet. Och som alltid när jag ska någonstans är maten viktig, på Kronovalls Vinslott är Rasmus Larsson kökschef. Han har en förkärlek för riktigt god och spännande mat med en skånsk touch. Har du chansen så checka in när det är gåsamiddag,den är helt fantastisk!

Vacker interiör i hela slottet, man kan riktigt tänka sig hur det var en gång i tiden!

Kronovalls Vinslott historia

Slottet är faktiskt inte så gammalt som det ser ut, huvudbyggnaden är från 1760 och sedan byggdes det om i slutet av 1800-talet i fransk barock stil. Familjen Sparre har ägt Kronovall sedan 1800-talet, men 1991 donerade de slottet till Riddarstiftelsen som sedan dess har tagit hand om slottet och dess egendomar.

Att bo över på Kronovall

Vi bodde i ett riktigt stort rum och då var toaletten utanför rummet. Rummen är stora och vackra, och man borde stannat längre på själva rummet.. Man kan välja att bo på själva slottet, och då är toalett och dusch i korridoren. Sedan finns det en nyare byggnad där det finns toalett och dusch på rummen.

Dricka vin nere i vinkällaren är riktigt trevligt!

Vinslott?

Sedan 1996 arrenderar Åkesson Vin slottet, och de lagrar massor av flaskor under markytan bredvid slottet. Jag var gick en guidad tur och fick då ett glas moussernade vin nere i vinkällaren!

Spöken, finns dom?

Många säger att de ser skuggor på slottet, och enligt sägnen så är det Isabell som drunknade i vallgraven när hon skulle träffa skogvaktarens son en vinter. Som tur var såg jag inte henne!

Mat och dryck

Man kan både äta på själva slottet i slottsrestaurangen, eller i Spannstallsrestaurangen där de serverar pizzor, sallader och bakverk. Maten inne på slottet är säsongsanpassad, och mycket är lokalt odlat och uppfött som serveras. En femrätters kostar 795:- och det är riktigt prisvärt tycker jag!

Kronovalls Vinslott är en fin matdestination.
Vacker natur på ägorna!

Av ©Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@fabfoodieswede

2 reaktioner till “Kronovalls vinslott

Hej, tack för att du läste! /Malin