Berns Asiatiska

Så har de äntligen öppnat upp dörrarna till Berns Asiatiska igen! Det är svårt att inte tycka om Berns Asiatska, det har allt.. Inredningen är helt fantastisk och maten likaså, och det är ju just det som krävs för att man ska vilja komma tillbaka om och om igen. Genom åren har jag ätit, druckit och festat ett antal gånger här så det var med stor glädje jag gick hit nu när de öppnade igen! Dock är jag väldigt petig när det gäller asiatisk mat efter alla mina år i kina, men jag blev inte besviken! Den var lika estetiskt vacker som god. Och smaklökarna dansade tango när jag fick in deras havsabborre som de inte alls tagit inspiration från kina till, men den smakade precis som en rätt min bästa vän i kina lagar!

Maten och drycken på Berns Asiatiska

Vi började kvällen med varsin cocktail, de hade båda en asiatisk touch av ingefära och yuzu.

Cocktails säger ganska mycket om ett ställe, det är viktigt att de ger mersmak. Det gjorde dessa…

När vi sippade på våra cocktails så åt vi av en massa olika smårätter som vi delade på. Deras ostron med Nouc-cham och sticklök var helt magiska, man kände fortfarande smaken av ostron men med en asiatisk touch. Ett annat måste är deras Tempurafriterade Shimej med misodip, min stackars väninna fick knappt chansen att äta av dessa godingar och jag lämnade inte en smula kvar på tallriken!

Tsukemono (japanska smårätter), ostron, Tempurafriterad Shimej och cocktails på Berns Asiatiska

Hamachi sashimin med sotad sticklök och grön chili är också en rätt jag hoppas stannar kvar på menyn för evigt! Ni ser en massa beröm, men jag älskar ju asiatisk mat efter att ha bott där så länge.. Och jag har ju inte testat allt ännu..

Hamachi Sashimi

Koreansk råbiff med kimchi, Nachipäron, pinjenötter och päron var god och mild i smaken, en bra rätt att äta emellan några starkare rätter. Roligast är att dela på maten när man äter här. Vi delade på allt, och la upp det på varsin liten tallrik på ett Corona vänligt sätt.

Koreansk råbiff

Som om de var gjorda att bara titta på, det kändes som om jag var i Vietnam igen när vi fick in dessa till bordet. Fräscht och fyllda med risnudlar, rättika, morot och thaibasilika. De serverades med jordnötssås precis som sig bör!

Iögonfallande vackra springrolls.

Vi valde två olika sorters glass till efterrätt, en med hallon, lakrits, svart vitlök, chokladsmul och jag åt en med äpple, kola, yoghurtglass och citrongräs. För mig var det en perfekt avslutning på min matresa till Asien!

Rackarns goda efterrätter!

Berns Asiatiska historia

Berns var den första restaurangen i Sverige som serverade kinesisk mat på 40-talet. Och när man äter här så får man verkligen en känsla av hur det en gång kan ha varit här bland kristallkronorna i 40-talets Sverige då Kina faktiskt var mycket längre bort än idag.

Av ©Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@fabfoodieswede

Hej, tack för att du läste! /Malin