Restauranger på Österlen

Det finns så många härliga restauranger att välja på om du vill äta på Österlen. Jag tillbringar ju en stor del av året här så jag har testat en hel del restauranger här i krokarna. På de flesta restaurangerna är det bra om du bokar bord på under högsäsong, men ofta kan du få ett bord ändå om du kommer ganska tidigt p kvällen. Restaurangerna kommer inte i någon speciell ordning, utan jag uppdaterar och postar kontinuerligt! Och min Österlenkarta är ganska flexibel, så det får ni ta… Enligt mig slutar Österlen ungefär vid Maglehem, det existerar ju inte någon direkt Österlen gräns så jag har valt ut ett antal restauranger som ligger inom mitt Österlen område.

Café Boule Bränneriet i Maglehem

Café Boule Bränneriet

Café Boule Bränneriet i Maglehem är en underbart bohemisk pärla i utkanten av Maglehem. Tunna pizzor, naturvin, boule och en massa annat i en härlig miljö!

Café Boule Bränneriet, Bellarörsvägen 12, Maglehem, 076-313 22 41

Som om du vore i Provence eller Toscana, Solgården i Maglehem.

Solgården

Österlensk charm mitt i Maglehem får du på Solgården. Soliga dagar kan du välja att äta på deras innergård som är helt underbar, annars finns det flera olika charmiga rum att sitta i. Maten som serveras är klassisk och de serverar rätter som räkröra, oxfilé, Moules Frites och annat gott. Servicen är hjärtlig och man vill återvända igen och igen.

Lillehemsvägen 2, Maglehem https://solgarden-maglehem.business.site/

Kronovalls Vinslott har både pizza och underbara menyer!

Kronovalls Vinslott

Här har du två ställen att välja på, det ena är själva slottet som har olika middagar, vinprovningar och annat under årets lopp. Där kan man även välja att bo över om man vill det! I Spannstallet kan man äta vedugnseldade pizzor under sommaren, och man har även ett utekök som serverar mellanrätter och snacks under sommaren. Mellanprisklass.

För aktuella öppettider https://kronovall.se/vad-hander/

Kronovalls Vinslott, Skåne Tranås, 070-591 89 22, email: info@kronovall.se

Mer om Kronovalls Vinslott https://fabfoodieswede.com/2020/08/27/kronovalls-vinslott/

En klassisk mellanrätt på Talldungen.

Talldungen

I utkanten av Brösarp så hittar man otroligt charmiga Talldungen. Här serveras det en Spisarmeny där man kan välja olika alternativ, och du kan även välja till extra rätter. Maten är enkel och god, miljön är härligt bohemisk och personalen helt underbar! Menyn kostar 550 kronor, och vill du sova över så har de även rum för uthyrning.

Mer om Talldungen https://fabfoodieswede.com/2021/07/03/talldungen-2/

Mer info https://www.talldungen.se/sv

Talldungen, Bengtemöllevägen 7, Brösarp,  info@talldungen.se

Friden Gårdskrog

Friden Gårdskrog utanför Kivik bör du boka bord innan du kommer. Härligt charmigt ställe med god hantverksöl, surdegspizzor och hemmagjord äppelmust. Fridens är även helt mobilfritt, så här kan du verkligen ta det lugnt! Mellanprisklass.

Mer info https://www.friden.nu/www.friden.nu/Valkommen.html

Friden Gårdskrog, Mellby 267, utanför Kivik

Äspets Rökeri i Åhus

Härligt ställe med massor av olika sorters fick och skaldjur med utsikt över vattnet. Deras klassiska “Stjerneskud” rekommenderas! Och jag kan lova att du blir mätt! Det finns även en butik om du hellre handlar med dig maten. Mellanprisklass.

Åvägen 4a, Åhus http://aspetsrokeri.com/oppettider/

Mer om Äspets Rökeri https://fabfoodieswede.com/2020/07/10/aspets-rokeri-i-ahus/

Mättande på Rökeriet i Åhus.

Rökeriet i Yngsjö

En liten pärla med både gårdsbutik och restaurang md utsikt över vattnet. Här kan du sitta både inne och ute, och restaurangen har öppet året runt. Menyn består till mestadels av fisk och skaldjur, men det finns även lite annat på menyn. Har du tur så finns det någon som spelar på kvällen.

Yngsjövägen 226 ,044-24 91 21

info@rokeriet.se

Öppettider https://www.rokeriet.se/restaurang/

Brösarps Gästgifveri 

Brösarps Gästgifveri är ett klassiskt gammalt gästis mitt i Brösarp där man även kan stanna över natten. Det känns lite som om tiden har stått still när man stiger in i huset, tänk om väggarna kunde tala vore det inte helt fantastiskt?! Brösarps Gästis är kända för sin mat och då speciellt sin skånska äggakaka med varmrökt fläsk och sitt otroliga utbud av sill.

Brösarps Gästgifveri, Albovägen 21, Brösarp http://www.gastis.se/

Buhres på Kivik

Buhres på Kivik serverar både fisk och skaldjur på restaurangen och i luckan på baksidan i hamnen i Kivik. De har även ett eget rökeri där de röker både skaldjur och fisk. Här finns även en butik för alla som vill ta med sig en massa gott hem. Passar alla och håller mellanprisklass.

Buhres på Kivik, Brogatan 7, Kivik https://buhres.se/

Buhres på Kivik

En reaktion till “Restauranger på Österlen

Hej, tack för att du läste! /Malin