Fika på Österlen

Är det något man älskar i Skåne så är det att fika, på Österlen hittar man massor av härliga ställen att fika på. Den här Österlen Fika guiden kommer att uppdateras kontinuerligt, och har du något trevligt fikaställe att tipsa mig om som jag missat så skicka ett meddelande!!

Olof Viktors

Visst kan du handla produkter från Olof Viktors i hela Sverige, men att fika här är en helt fantastisk lyx! Det enda problemet är att det är stört omöjligt att välja vad du ska ha till fikat! Jag delar helst på bakverken, då kan man få prova på många olika! Och de har även en butik där man köpa med sig något gott hem!

Österlenvägen 86, Glemmingebro Öppettider http://www.olofviktors.se/

Österlenchoklad

Österlenchoklad är ett helt underbart ställe som ligger i Skåne Tranås gamla byskola. Här kan du både fika en massa gottigheter med choklad, dricka varm choklad, olika Sundae’s och köpa med dig choklad hem! Österlenchoklad är ett paradis för alla chokladälskare!

Mer om Österlenchoklad https://fabfoodieswede.com/2020/08/03/osterlenchoklad/

Tranesvägen 37 ( längs väg 19), Skåne-Tranås

Tel: 0417 – 201 25
Mail: info@osterlenchoklad.se

Fika på Österlenchoklad

Kaffestugan Annorlunda

Kaffestugan Annorlunda är kända för sin kakbuffé, som skåning har jag varit här och fikat otaliga gånger. Men du kan även beställa in mat som pizza eller räkmacka, eller välja en kaka till kaffet. Härligt charmigt, och en riktig skånsk fikaupplevelse!

Stenshuvudsvägen 58, Kivik http://www.kaffestuganannorlunda.se/

Kaffestugan Annorlunda och deras kakbuffé

Blåherremölla

Våfflor, smörgåsar och hembakade kakor hittar du på Blåherremölla. Det är klassisk fika här, och stället är riktigt mysigt. Fiket ligger i en gammal gård som även har ett möllemuseum. Ofta arrangeras det konserter eller konstutställningar på Blåherremölla.

Mer info http://www.blaherremolla.se/

Blåherremöllavägen 10, Maglehem (det ligger utanför Maglehem när du kör mot Rigeleje)

Blåherremölla

Smulan

Ett klassiskt litet café med Princesstårta, småkakor och andra goda bakverk. Här kan du även beställa tårtor till kalas, köpa bröd och lite annat smått och gott. Smulan har funnits sedan 50-talet och är ett riktigt klassiskt café mitt i Brösarp.

Albovägen 36, Brösarp

Princessbakelse på Smulan

En reaktion till “Fika på Österlen

Hej, tack för att du läste! /Malin