Österlenchoklad

Choklad, det finns mycket att skriva om det, men nu ska jag berätta om ett av mina absoluta favoritställen i Skåne. Ett ställe jag berättar om för alla som kommer och besöker mig och vill ha tips om vad de ska besöka när de är här.

De har så många olika sorters varm choklad, här med en 70% choklad från Dominikanska Republiken, en med vit choklad och dagens kaffe från Ojo de Agua.

När jag är i Skåne så åker jag alltid till Österlenchoklad för att fika och handla ett flertal gånger varje sommar.

Ulrika och Fredrik driver Österlenchoklad.

Österlenchoklad ligger i en gammal charmig byskola i Skåne Tranås. (Skåne Tranås och omkringliggande byar är också var min farmors släkt kommer ifrån)

Ulrika och Mattias startade Österlenchoklad utan att veta mycket om just choklad. Men de följde sin dröm, och idag är de hyllade och prisbelönta chokladfabrikörer som är populära långt utanför Sveriges gränser! Det som slår mig varje gång jag pratar med dom är att de är så passionerade i hur de tillverkar sin choklad.

Naturliga råvaror

Pralinerna tillverkas från grunden med hjälp av lokala råvaror. Många roliga smaksensationer har jag köpt med mig hem härifrån! Jag rekommenderar er att köpa med er några chokladkakor från deras andra bolag Svenska Kakaobolaget. Ha en chokladprovning med några vänner! Jag har haft det istället för att servera efterrätt. Gott och roligt att testa de olika sorterna.

Choklad fika

Sonens favorit när vi fikar är deras Sundae som toppas med en massa god choklad.

Österlenchoklads Sundae

Jag brukar ta en kaffe och några olika saker som chokladbiskvier och några praliner till exempel. En ny favorit som jag blivit besatt av är deras kanderade apelsiner med choklad. De är galet goda!

Apelsinchoklad, och Österlenchoklads rosmarin och mandelchoklad. Den är god efter en måltid! (Köp mer än en, jag åt upp båda 🙄)

Man kan även se in i produktionsrummen, alltid roligt att se vad som är på gång!

Man kan fika inne och ute.
Kaffe och gräddbullar
Roligt att läsa om Österlenchoklads resa på väggarna.

ÖSTERLENCHOKLAD FABRIK & BUTIK

Tranesvägen 37 ( längs väg 19)
273 92, Skåne-Tranås

Tel: 0417 – 201 25
Mail: info(at)osterlenchoklad.se

© Malin Nordblom

Instagram fabfoodieswede – Följ mig gärna!

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

2 reaktioner till “Österlenchoklad

Hej, tack för att du läste! /Malin