Smälta choklad

Ofta behöver man smälta choklad till något man bakar, eller om du vill göra chokladfigurer. Man kan antingen smälta chokladen i ett vattenbad eller så använder du dig av mikrovågsugnen. Personligen föredrar jag att smälta choklad i ett vattenbad.

  • Placera chokladbitarna i en värmesäker skål över en kastrull med lite sjudande vatten. Rör om tills all choklad är smält. Det tar cirka 5 minuter. Se till att inget vatten kommer i skålen med choklad, så låt inte vattnet koka. Kokar det så blir chokladen även grynig!
  • Du kan också placera bitar av choklad i en mikrovågsugn. Mikrovågsugn i 30 sekunders intervall. Rör om mellan varven tills den smälter!

Av ©Malin Nordblom

Fab Foodie Swede

fabfoodieswede@hotmail.com

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

4 Comments

Kommentera

%d bloggare gillar detta: