Auto Mat i Skåne-Tranås

Så har Skåne-Tranås fått en alldeles egen Auto Mat. Här checkar du in på Auto Mat med ditt bank-ID utanför dörren, går in och handlar och betalar med kort efter att du scannat varorna själv. Ett bra utbud för att vara en så liten butik. Jag hittade allt jag behövde, vilket var imponerande tycker jag med tanke på Auto Mat’s yta. Så skönt att för alla invånarna i Skåne-Tranås med omnejd att äntligen ha en egen butik igen!

Utbudet i butiken

I butiken hittar man både lokala produkter och produkter från större fabrikanter. Jag köpte med mig riktigt goda surdegsfrallor som var bakade av Byvägen 35 i Sankt Olof. De har frukt och grönt från Peppinge i Löderup, kött från Tranåslund och mycket annat lokalt.

Martina och Peter Hjelm

Det nygifta paret Hjelm driver butiken, och det är med stor entusiasm de tagit sig an detta projektet. Martina arbetar som frisör och Peter är plantskoleägare, och Auto Mat är deras gemensamma dröm för att få landsbyggden att blomma.

Samma priser

Du hittar Auto-Mat i Skåne-Tranås mitte emot kiosken vid stora vägen, och under tiden jag var där så kom det folk och handlade hela tiden. Eftersom de inte behöver ha några andra anställda i butiken så har varorna samma priser som hos de stora kedjorna, och det är ju faktiskt det som krävs för att folk ska kunna handla i butiker som dessa.

Jag som har hus i Rigeleje hade uppskattat om någon tog sig an ett liknande projekt i Rigeleje eller dess närhet!

Text och bild Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede Följ mig gärna!

fabfoodieswede@hotmail.com

Liten butik med ett stort utbud i Skåne-Tranås

Hej, tack för att du läste! /Malin