Krämiga nordiska musslor

Krämiga nordiska musslor är ett lättgjort recept. Musslornas kött är fullmatade med protein, omega-3 och många andra näringsämnen. Tänk på att köpa MSC märkta musslor, då de är hållbart fångade! Visste du att en enda mussla filtrerar upp till 15 liter havsvatten om dagen för att få syre och näring!!

Ingredienser 2 portioner

Tillagningstid cirka 15 minuter

3 msk smör
2 schalottenlökar, hackade
200 ml vitt vin
1 kg MSC-certifierade blåmusslor
300 ml vispgrädde
3 msk riven pepparrot
2 msk finhackad dill (eller persilja) plus extra till garnering
Vitpeppar
Salt
1 tsk socker

Sä här gör du

  1. Tvätta musslorna under kallt rinnande vatten och avlägsna eventuellt skägg som fortfarande sitter fast på skalet. Om några musslor är öppna knackar du dem hårt mot kanten av durkslaget eller skålen. Kasta bort musslor som inte stänger sig direkt när du knackar eller som har spruckna eller trasiga skal.
  2. Smält smör i en kastrull på låg värme, tillsätt finhackad lök och svetta den i 2–4 minuter. Var försiktig så att den inte blir bränd. 
  3. Tillsätt vinet och musslorna. Lägg på ett lock och höj värmen. Koka på medelvärme i cirka 5 minuter tills musslorna öppnat sig. Lyft upp musslorna ur kastrullen och rensa bort alla som inte har öppnat sig.
  4. Sänk värmen igen, tillsätt grädde, pepparrot och dill (eller persilja) och låt sjuda i några minuter. Tillsätt peppar, salt och en nypa socker precis före servering. Undvik att koka upp när du tillsatt pepparn eftersom det kan göra såsen bitter.
  5. Häll såsen över musslorna och dekorera med hackad dill (eller persilja). Servera med färskpotatis eller färsk pasta.

Receptet är delat i samarbete med MSC.

Recept Jesper Björkell

YouTube https://www.youtube.com/channel/UC54wSKvpDghbvbU7hCIXu9A

Instagram https://www.instagram.com/fabfoodieswede/

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Märkt med: