After Eight glass

Den här serverade jag som efterrätt en härlig sommardag, och just mintchokladglass tycker jag är härligt uppfriskande med sin pigga mintsmak. Jag använde mig av After Eight chokladplattor till gräddglassen, och själva receptet är ett klassiskt glassrecept som jag gjorde i min glassmaskin. Har du ingen glassmaskin så vispa med visp och sätt in glassen i frysen, sen tar du ut och vispar lite då och då. Och vips så har du en god gräddglass utan glassmaskin. Stora skillnaden är att du vispar upp grädden först för mintchokladglassen.

Mao var snabb med att slicka på glassen, ej chokladen som katter ej ska äta som tur var.

Ingredienser

4 portioner gräddglass

 • 2 ägg
 • 1,5 dl socker
 • 3 dl grädde
 • 2 dl mjölk
 • 150 gram After Eight

Gör så här

 1. Vispa äggen för hand i 1 minut.
 2. Rör i socker, lite åt gången och vispa lite till.
 3. Tillsätt grädde och mjölk.
 4. Starta glassmaskinen och häll i blandningen.
 5. Klipp sönder After Eight plattorna i små bitar och tillsätt dem 10 minuter innan glassen är klar.
 6. Min glassmaskin tar 35 minuter för att få färdigt glassen, men alla glassmaskiner är ju olika.
 7. Förvara i frysen.

Bild Malin Nordblom

YouTube https://www.youtube.com/channel/UC54wSKvpDghbvbU7hCIXu9A

Instagram https://www.instagram.com/fabfoodieswede/

Mail fabfoodieswede@hotmail.com