Arraksbollar

Arraksbollar kan man göra av överbliven sockerkaka eller något liknande, alternativt havregryn. Personligen föredrar jag arraksbollar som är gjorda på kaksmulor, och eventuellt lite havregryn. Ända sedan jag var liten har jag gillat smaken av arrak, dock arraksarom och ej den riktiga när jag var liten. Många föredrar chokladbollar, jag tar gärna en av varje.. Vad väljer du?

Ingredienser arraksbollar

Cirka 10 stycken

 • 3 dl sockerkakssmulor
 • 100 gram rumstempererat smör
 • 1 dl florsocker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1-1,5 tsk arraksarom eller arrak
 •  2 msk kakao
 •  strössel

Gör så här

 1.  Blanda smöret med florsocker och vaniljsocker, med hjälp av en matberedare eller dina händer.
 2. Blanda i sockerkakssmulor, kakao och arrak. Börja med 1 tsk arrak, smaka av och se hur mycket smak du vill ha. Jag använder 1,5 tsk i mina.
 3. Låt smeten stå i kylen i ca 30 minuter.
 4. Rulla till bollar och sedan i strössel.
 5. Förvara arraksbollarna i kylen.

4 reaktioner till “Arraksbollar

Hej, tack för att du läste! /Malin