Arraksbollar

Arraksbollar kan man göra av överbliven sockerkaka eller något liknande, alternativt havregryn. Personligen föredrar jag arraksbollar som är gjorda på kaksmulor, och eventuellt lite havregryn. Ända sedan jag var liten har jag gillat smaken av arrak, dock arraksarom och ej den riktiga när jag var liten. Många föredrar chokladbollar, jag tar gärna en av varje.. Vad väljer du?

Ingredienser arraksbollar

Cirka 10 stycken

 • 3 dl sockerkakssmulor
 • 100 gram rumstempererat smör
 • 1 dl florsocker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1-1,5 tsk arraksarom eller arrak
 •  2 msk kakao
 •  strössel

Gör så här

 1.  Blanda smöret med florsocker och vaniljsocker, med hjälp av en matberedare eller dina händer.
 2. Blanda i sockerkakssmulor, kakao och arrak. Börja med 1 tsk arrak, smaka av och se hur mycket smak du vill ha. Jag använder 1,5 tsk i mina.
 3. Låt smeten stå i kylen i ca 30 minuter.
 4. Rulla till bollar och sedan i strössel.
 5. Förvara arraksbollarna i kylen.
About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

4 Comments

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: