Vad är fingerlime

Vad är fingerlime, jo små spännande frukter med citruskaviar i mitten! Fingerlime kallas ofta för limekaviar eller citruskaviar eftersom det ser ut som kaviar när man pressar ut innanmätet. I Australien är den mer vanlig, men nu odlas den även i bland annat Spanien. (min hittade jag hos Fresh Land) Det finns olika sorters fingerlime, grön, röd, rosa och brun, och alla smakar de olika. Du pressar ut innanmätet när du delat den på mitten, och det ser verkligen ut som kaviar!

Nyttig…

Fingerlime är full av Vitamin C och E och kalium. Många använder även den på sår och brännsår.

Vad har man den till?

Det blir ju dyrt om man ska ha den till huvudingrediens, så jag föreslår att du har fingerlime ovanpå sushi, desserter, fruktsallad eller någon drink. Skälet till att den är så dyr är att den odlas under en väldigt kort tid. Jag har den på sushi, snyggt och gott! https://fabfoodieswede.com/2021/09/03/amuse-bouche-med-lax/

Förvaring

Om du har köpt en liten låda med fingerlime så kan du frysa dem du har över. De håller några månader i frysen, ta fram den en stund innan den ska användas bara!

Bild Malin Nordblom

YouTube https://www.youtube.com/channel/UC54wSKvpDghbvbU7hCIXu9A

Instagram https://www.instagram.com/fabfoodieswede/

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

No Comments

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: