En helg i Rigeleje

Mitt absoluta favoritställe för avkoppling är stugan i Rigeleje. De flesta tror att Rigeleje ligger i Danmark, men det ligger mellan Brösarp och Åhus, och här finns både hav, skog och goda vänner. Och det är just de ingredienserna jag älskar här! https://fabfoodieswede.com/2020/08/20/rigeleje/

Tiden ägnades åt att äta, promenera, laga mat och hänga med våra vänner som är skälet till att vi skaffade en stuga just här. Vädret visade sig vara kanon, sol och det var lika varmt som i somras mitt på dagen! Tanken var att jag skulle plocka svamp här, men det har jag inte gjort… Blev dock glatt överraskad av att det fanns jordgubbar i trädgården igen, och en massa björnbär. Jag försöker fylla frysen med alla sorters bär inför vintern, och laga en massa sylt och saft som man kan ta fram lite senare.

Lycklig nere på stranden i min gamla hatt!

Handla lokalt

Jag bara älskar hur enkelt det är att handla lokalt här i krokarna, som de fantastiska äggen vi handlar från Juleboda gården. Gula och fina, och de säljs på deras lilla bord vid vägen.

Ägg från Juleboda.

Châteauneuf-du-Pape 2007

Helgens godaste dryck var helt klart Châteauneuf-du-Pape 2007, den var helt magisk till lördagens middag! Vilket vin alltså, synd man inte har en massa Châteauneuf-du-Pape 2007 i gömmorna!

Ha en fin söndagskväll!

/Malin

Hej, tack för att du läste! /Malin